ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςTιμητική εκδήλωση για τον Αγρινιώτη καθηγητή κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ Δ. ΠΑΛΙΟΥΡΑ

Tιμητική εκδήλωση για τον Αγρινιώτη καθηγητή κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ Δ. ΠΑΛΙΟΥΡΑ

Έξι φορείς του τόπου μας διοργανώνουν τιμητική εκδήλωση για τον αγρινιώτη κ. Αθανάσιο Παλιούρα, Ομότιμο Καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ειδικότερα,
το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, ο Σύλλογος Φίλων του Αγίου Όρους του Αγρινίου, η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου & Περιχώρων, η Ενωμένη Ρωμηοσύνη και ο Πιστωτικός Συνεταιρισμός «Αιτωλική Πίστη»
την Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014 και ώρα 7.30 μ.μ. θα τιμήσουν στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου τον κ. Αθανάσιο Παλιούρα για την μεγάλη προσφορά του στην παιδεία, τα γράμματα, τον πολιτισμό και ιδιαίτερα στην ανάδειξη και προβολή της βυζαντινής Αιτωλοακαρνανίας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Άνοιγμα της εκδήλωσης από την κ. Δήμητρα Γώγουλου, Γραμματέα του Παραρτήματος Αιτωλ/νίας της Π.Ε.Θ.
Χαιρετισμός από τον κ. Χρήστο Θετάκη, Πρόεδρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου. Χαιρετισμός από τον κ. Γεώργιο Μπόκα, Μέλος του Δ.Σ. της Ενωμένης Ρωμηοσύνης.
Προβολή ταινίας μικρού μήκους (13΄) από το ανασκαφικό έργο του τιμώμενου Καθηγητή, με τίτλο: «ΒΑΡΑΣΟΒΑ, το ” Άγιον Όρος” της Δυτικής Ελλάδας».
«Αθανάσιος Παλιούρας∙ ο επιστήμονας, ο δάσκαλος, ο άνθρωπος» από τον κ. Φώτιο Μάλαινο, Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Αγίου Όρους.
Προβολή ταινίας μικρού μήκους (15΄) από το ανασκαφικό έργο του τιμώμενου Καθηγητή, με τίτλο: «ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΜΑΥΡΙΚΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».
«Η προσφορά του Αθανασίου Παλιούρα στην κοινωνία» από τον κ. Δημήτριο Ντάουλα, Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων.
Ομιλία από τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Παλιούρα, με θέμα: «ΟΙ ΚΑΛΥΒΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ: ΤΑ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ».
Απονομή τιμητικής διάκρισης στον κ. Αθανάσιο Παλιούρα.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr