Τίμησε τον προστάτη της Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη η Δημοτική Ενότητα Ινάχου (εικόνες)

Με επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η Δημοτική Ενότητα Ινάχου τίμησε και φέτος τον προστάτη της Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη,

09

Με επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή κόσμου, η Δημοτική Ενότητα Ινάχου τίμησε και φέτος τον προστάτη της Άγιο Ανδρέα τον Ερημίτη, με το καθιερωμένο εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων.

Την Κυριακή 15 Μαΐου 2023, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Χαλκιοπούλων, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη σε κεντρικούς δρόμους της κοινότητας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αμφιλοχίας, τη λιτάνευση συνόδευσε η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας, μέλη του του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκιοπούλων και του Πολιτιστικού Κέντρου Αμφιλοχίας ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και μαθητές του δημοτικού σχολείου.

Μετά το πέρας της λιτάνευσης, ακολούθησε παράσταση χορευτικών συγκροτημάτων των πολιτιστικών συλλόγων στην πλατεία Χαλκιοπούλων, ενώ στους επισκέπτες προσφέρθηκαν τοπικά γλυκίσματα.

Το εορταστικό διήμερο συνεχίστηκε χθες, Δευτέρα 16 Μαΐου 2023, με Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο σπήλαιο του Αγίου Ανδρέα του Ερημίτη στην Καλάνα και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην περιοχή «Αγραπιδούλα», οι οποίες περιλάμβαναν παραδοσιακό γλέντι και χορό με προσφορά φαγητού προς όλους.

Το "παρών" στο εορταστικό διήμερο έδωσαν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, ο Πρόεδρος Κοινότητας Χαλκιοπούλων Βασίλης Ταλιούρας, βουλευτές του νομού, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι κοινοτήτων και συλλόγων, καθώς και πολιτευτές.

Θέρμο: Συμμετοχή του E.E.E.EK Αγρινίου στο 18ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (video)