ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΤηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη στην Κατοχή παριστάνοντας τους αξιολογητές των προνοιακών επιδομάτων

Τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη στην Κατοχή παριστάνοντας τους αξιολογητές των προνοιακών επιδομάτων

Τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη στην Κατοχή παριστάνοντας τους αξιολογητές των προνοιακών επιδομάτων

Δεν σταματάει πουθενά η φαντασία των απατεώνων προκειμένου να βρουν τρόπους να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Εδώ και λίγο καιρό οι απατεώνες καλούν δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων και με πρόφαση την διενέργεια αξιολόγησης των ατόμων που δικαιούνται αυτά τα επιδόματα, προσπαθούν να αντλήσουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Ο αριθμός από τον οποίο καλούν είναι ο 2155605129. Ένα παρόμοιο συμβάν σημειώθηκε σήμερα, σε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Κατοχή που έχουν στην προστασία τους άτομο με ειδικές ανάγκες. Από αυτό τον αριθμό οι δράστες είπαν στην ηλικιωμένη γυναίκα ότι πρέπει να επιστρέψει τα επιδόματα που έχει λάβει για την φροντίδα του μέλους που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η γυναίκα σοκαρίστηκε, αλλά ευτυχώς δεν ενέδωσε και έκλεισε το τηλέφωνο. Ο άλλος γιος της οικογένειας είναι αστυνομικός και υπηρετεί στην Αθήνα, οπότε σίγουρα είχε ενημερώσει τους γονείς του να είναι προσεκτικοί. Υπάρχουν όμως πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι που ζουν μόνοι τους ή δεν έχουν καν συγγενείς για να τους επιστήσουν την προσοχή, οπότε οι απατεώνες μπορούν άνετα να δράσουν.

Ο αστυνομικός, γιος της οικογένειας από την Κατοχή, θέλησε να γνωστοποιήσει το συμβάν ώστε να υπάρξει ενημέρωση και στην περιοχή και να προστατευτούν τα υποψήφια θύματα των απατεώνων.

aixmi-news.gr 

foto aixmi-news.gr

Φουρθιώτης: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και εννέα πλημμελήματα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr