ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤηλεδιάσκεψη με θέμα την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου-Λαμίας

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου-Λαμίας

Τηλεδιάσκεψη με θέμα την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου-Λαμίας

Αυτοκινητόδρομος ΑΝΤΙΡΡΙΟ-ΛΑΜΙΑ

Ο Βουλευτής Φωκίδας κ.Μπούγας οργάνωσε την Τρίτη 5 Ιανουαρίου τηλεδιάσκεψη με θέμα την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Αντιρρίου-Λαμίας (διαγώνιος άξονας).

Στη διάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής αυτοδιοίκησης, Υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων από την Φθιώτιδα, την Φωκίδα και την Αιτωλοακαρνανία.

Από την Αιτωλοακαρνανία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ.Κωνσταντάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ.Σπυρόπουλος και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπάκτου κ.Παπαϊωάννου.

Από την Φωκίδα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Δωρίδος κ.Καπεντζώνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ.Αυγερινός.

Από την σύσκεψη προέκυψε ότι υπάρχουν ώριμες μελέτες για τα τμήματα Λαμία-Μπράλος, Μπράλος-Άμφισσα και Άμφισσα-Άγιος Νικόλαος με συνολικό κόστος κατασκευής Λαμία-Άγιος Νικόλαος Φωκίδος 480 εκατομμύρια. Για το υπόλοιπο τμήμα μέχρι το Αντίρριο το κόστος υπολογίζεται περίπου 200 εκατομμύρια.

Το συνολικό μήκος του δρόμου θα μειωθεί από 175Km σε 150Km και ο χρόνος στο μισό από ότι είναι σήμερα.

Θα είναι ένα σύγχρονος αυτοκινητόδρομος με πολλά tunnel και κυρίως ασφαλής και ξεκούραστος για τους Οδηγούς.

Για το τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο Φωκίδος ως το Αντίρριο δεν υπάρχουν μελέτες οπότε δεν γνωρίζουμε τη χάραξη γύρω από την Ναύπακτο…

Εκπροσωπώντας την Ναύπακτο ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Παπαϊωάννου τόνισε την τεράστια αξία του δρόμου αυτού για την Οικονομική, Εμπορική και Τουριστική Ανάπτυξη τους Ναυπακτίας και τους Δωρίδος.

Με την Ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου αυτού η Ναύπακτος και ειδικά το Αντίρριο θα βρεθούν στο κέντρο ίσως του μεγαλύτερου συγκοινωνιακού κόμβου τους Ελλάδος.

Οι συμμετέχοντες στην διάσκεψη δεσμεύτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους όλοι μαζί, οι Βουλευτές, οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, τα Επιμελητήρια και οι Επαγγελματικές Ενώσεις ώστε το έργο να ενταχτεί στο επόμενο ΕΣΠΑ…

Εκ του ΔΣ
Ο Πρόεδρος – Αποστόλης Παπαϊωάννου

Πηγή:nafpaktianews.gr

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr