ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΤι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, λόγω της γρίπης – Άδειασαν οι αίθουσες!

Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, λόγω της γρίπης – Άδειασαν οι αίθουσες!

Τι θα γίνει με τις απουσίες των μαθητών, λόγω της γρίπης – Άδειασαν οι αίθουσες!

Άδειες είναι οι περισσότερες σχολικές αίθουσες στα περισσότερα νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία καθώς η γρίπη πραγματικά …σαρώνει!

Αποτέλεσμα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι οι μαθητές να λείπουν επι ημέρες από το σχολείο και το απουσιολόγιο να “γεμίζει” με το όνομά τους!

Ωστόσο για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα , όπως ανακοινώθηκε οι απουσίες δεν θα μετράνε για το διάστημα από Ιανουάριο 2020 έως και Μάρτιο 2020.  Θα διαγράφονται «κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας».

Οδηγίες στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη αποστείλει οδηγίες για την εποχική γρίπη με στόχο την προφύλαξη μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «με βάση τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα της εποχικής γρίπης, έχει ξεκινήσει η περίοδος αυξημένης δραστηριότητας της γρίπης στην Ελλάδα, ενώ τονίζεται εκ νέου η σημασία του αντιγριπικού εμβολιασμού ως ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης από τη γρίπη».

«Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης» αναφέρεται ακόμη στο κείμενο που θυμίζει ότι σκοπός της  αποτελεί η ενημέρωση των εργαζομένων, των παιδιών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όλων των Φροντιστηρίων και γενικότερα των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας σε ό,τι αφορά τα συμπτώματα της γρίπης, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος και τα προληπτικά μέτρα κατά της διασποράς του ιού.

tempo24.gr 

Ασθενοφόρα γιοκ – Στο «κόκκινο» και η περιοχή του Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr