ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτισμοςΤι θα διαβάσετε στο ερευνητικό βιβλίο του Ευθύμιου Αδάμη «Ιστορική Ανατομία της Ιλιάδας και ο ποιητής Όμηρος»

Τι θα διαβάσετε στο ερευνητικό βιβλίο του Ευθύμιου Αδάμη «Ιστορική Ανατομία της Ιλιάδας και ο ποιητής Όμηρος»

Τι θα διαβάσετε στο ερευνητικό βιβλίο του Ευθύμιου Αδάμη «Ιστορική Ανατομία της Ιλιάδας και ο ποιητής Όμηρος»

Η «Ιστορική Ανατομία της Ιλιάδας και ο ποιητής Όμηρος» είναι ένα ερευνητικό βιβλίο του Ευθυμίου Αδάμη που στοχεύει να προβληματίσει. Κατά τη μέθοδο του Αριστάρχου «Ὅμηρον ἐξ Ὁμήρου σαφηνίζειν» αλλά και με την δική του εμπειρία και γνώση, αξιοποιώντας πληθώρα στοιχείων και εκτιμήσεων, προσεγγίζει το μεγάλο έργο της Ιλιάδας, τις ιστορικές εμπειρίες που καταθέτει ο Όμηρος και εξετάζει την αξία της μαρτυρίας του.

Στη συγκεκριμένη εργασία επιχειρείται, με μεθοδολογία, ερευνητική, η προσέγγιση του ομηρικού κειμένου της Ιλιάδας. Ο ερευνητής «ανατέμνει» το κείμενο για να το παρατηρήσει, διεισδύοντας σε λεπτομέρειες της δομής και της οργάνωσής του, ενώ στη συνέχεια προχωρεί βήμα – βήμα, σχολιάζοντας, αναπτύσσοντας τις σκέψεις του, τον προβληματισμό του.

Βασικός του στόχος είναι να γνωρίσει στον αναγνώστη το διάσημο έργο και το δημιουργό του ο οποίος δεν υπήρξε ένας τυχαίος δημιουργός, γνωρίζει σε βάθος την τέχνη της ποίησης, οργανώνει καλά το υλικό του, τις πληροφορίες του, επιμελείται με σοφία τις χιλιάδες των στίχων της αφήγησης, γνωρίζει από γεωγραφία, στρατηγική, πολιτική, μεταλλοτεχνία.

Αποσπάσματα από κάποια κεφάλαια έχουν ήδη δημοσιευτεί όμως μόνο στο συγκεκριμένο έργο, επιχειρείται μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, με το σύνολο των στοιχείων, αναλυτική, κατατοπιστική…

Μπορείτε να δηλώσετε την επιθυμία να το αποκτήσετε ΕΔΩ.

Αγρίνιο: Ξανανοίγει τις πόρτες του το Κέντρο Εικαστικής Παρέμβασης “Ιθάκες”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ