ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΖωη & ΥγειαΤι είναι τα διπλά self tests που εντοπίζουν και Covid και γρίπη – Πώς γίνονται, πόσο κοστίζουν

Τι είναι τα διπλά self tests που εντοπίζουν και Covid και γρίπη – Πώς γίνονται, πόσο κοστίζουν

Τι είναι τα διπλά self tests που εντοπίζουν και Covid και γρίπη – Πώς γίνονται, πόσο κοστίζουν

Τα γνωστά σε όλους μας self tests που έγιναν γνωστά την περίοδο της πανδημίας έφτασαν επικαιροποιημένα και στην Ελλάδα, αφού πλέον αναγνωρίζουν εάν κάποιος νοσεί από κορωνοϊό (covid-19), γρίπη τύπου Α και Β ή ακόμα και από τις δύο νόσους ταυτόχρονα.

Όπως εξηγεί στο iefimerida.gr ο κ. Γιώργος Κιοσές, γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) «τα συγκεκριμένα τεστ διενεργούνται ακριβώς με τον τρόπο που ξέρουμε, από τη μύτη.

Βάζουμε τρεις σταγόνες από το υγρό που περιέχει η συσκευασία σε κάθε ειδική εσοχή που έχει το τεστ. Τα τεστ αυτά δεν διενεργούνται στα φαρμακεία, πωλούνται από εμάς. Τα κάνουμε στο σπίτι, όπως συνέβαινε και στην περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού».

Πώς θα καταλάβετε εάν έχετε covid ή γρίπη

Στην περίπτωση θετικού αποτελέσματος, στην πρώτη θυρίδα του κορωνοϊού θα εμφανιστεί μία γραμμή κάτω από το γράμμα Τ, ενώ στην περίπτωση της γρίπης, εάν είναι τύπου Β, η γραμμή θα εμφανιστεί στο συγκεκριμένο γράμμα και, εάν είναι τύπου Α, στο αντίστοιχο γράμμα.

Πόσο κοστίζουν τα διπλά τεστ για κορωνοϊό και γρίπη

Όπως σημειώνει στο iefimerida.gr ο κ. Κιοσές η τιμή των συγκεκριμένων τεστ κυμαίνεται κοντά στα 10 ευρώ, ανάλογα με την κάθε εταιρεία

Βιασμός 12χρονης στον Κολωνό: Νέος αποκαλυπτικός διάλογος με τον Μίχο για ουσίες

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ