ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΜετά τη σύσταση της Ενεργειακή Κοινότητας ξεκινά το ψάξιμο της χρηματοδότησης

Μετά τη σύσταση της Ενεργειακή Κοινότητας ξεκινά το ψάξιμο της χρηματοδότησης

Μετά τη σύσταση της Ενεργειακή Κοινότητας ξεκινά το ψάξιμο της χρηματοδότησης

Μετά τη σύσταση της Ενεργειακή Κοινότητας ξεκινά το ψάξιμο της χρηματοδότησης

Με ενδιαφέρον αναμένεται την ερχόμενη Πέμπτη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για το ζήτημα της Ενεργειακή Κοινότητας.

Η καθυστέρηση που σημειώθηκε στο να έρθει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο οφείλεται στην καθυστέρηση αρκετών Δήμων της περιοχής, να πάρουν την ανάλογη απόφαση συμμετοχής στο project.

Χαρακτηριστικότερη όλων ήταν η περίπτωση του Δήμου Μεσολογγίου, που ταλανίστηκε αρκετά για τη συμμετοχή του ή όχι στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Με δεδομένη τη μεγάλη ζέση ιδίως των ΤΟΕΒ της περιοχής να προχωρήσει το συγκεκριμένο project αναμένεται το θέμα να εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με τη σύσταση της Ενεργειακής Κοινότητας αναμένεται να ενταθούν οι διαδικασίες για την εξεύρεση της χρηματοδότησης για το μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, που θα δημιουργηθεί στην έκταση που παραχωρήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Μεσολόγγι.

Νωρίτερα βέβαια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα καταθέσει το σχετικό φάκελο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να πάρει τη βεβαίωση παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας, κάτι που από μόνο του θα αποτελέσει το πρώτο «περιουσιακό» στοιχείο της Ενεργειακής Κοινότητας και φυσικά το «εφαλτήριο» για την εξεύρεση χρηματοδότησης.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Πήξαμε στους “Πουαρώ”…

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr