ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΤι συμβαίνει με το μπες – βγες προϊόντων από το «καλάθι»;

Τι συμβαίνει με το μπες – βγες προϊόντων από το «καλάθι»;

Τι συμβαίνει με το μπες – βγες προϊόντων από το «καλάθι»;

Τι συμβαίνει με το μπες – βγες προϊόντων από το «καλάθι»;

Αναμενόμενο ήταν λίγο πολύ η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) της ΓΣΕΕ, να χαρακτηρίσει ημίμετρο το «καλάθι του νοικοκυριού». Όμως μεταξύ άλλων έχει ενδιαφέρον και χρήζει απάντησης από το αρμόδιο Υπουργείο αυτό που καταγγέλλει ότι συμβαίνει από εβδομάδα σε εβδομάδα με διάφορα προϊόντα που μπαινοβγαίνουν στο «καλάθι» ορισμένων αλυσίδων.

Όπως υποστήριξη η ΕΕΚΕ τη δεύτερη εβδομάδα του μέτρου αυτού (9/11-15/11/2022), μεταξύ άλλων διαπίστωσε το εξής:

Σε πολλές από τις συμμετέχουσες αλυσίδες παρατηρήθηκε το φαινόμενο προϊόν που είχε καταχωρηθεί την πρώτη εβδομάδα, αφαιρέθηκε τη δεύτερη και πωλείται στα ράφια με τιμή έως και 110% ακριβότερη από την προηγούμενη εβδομάδα (π.χ. αυγά συγκεκριμένης φίρμας επωλούντο την πρώτη εβδομάδα του «καλαθιού» προς 1,90 € ενώ μετά την αφαίρεσή τους από τη λίστα, πωλούνται προς 3,99€, ή ελληνικός καφές 194gr επωλείτο στο «καλάθι» προς 2,44€ και τη δεύτερη εβδομάδα 3,88€).

Αυτό αποδεικνύει, σύμφωνα με την ΕΕΚΕ, τον χαρακτηρισμό του «καλαθιού» ως ημίμετρο, αφού τελικά η μοναδική ωφέλεια του καταναλωτή σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων διήρκεσε μόλις έξι  ημέρες!

Εδώ είναι λοιπόν που πρέπει να απαντήσει το Υπουργείο, γιατί αν ορισμένες από τις μειώσεις που φαίνεται ότι γίνονται σε προϊόντα του «καλαθιού» τις πληρώνουμε διπλές και τρίδιπλες την επόμενη εβδομάδα, τότε δεν υπάρχει πραγματικά κανένα όφελος για τους καταναλωτές.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

“Όχι στον East Med γιατί θα κόψει…ελιές”!

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ