ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑμφιλοχιαΤη «Νέα Ρομποτική Γενιά» (NROBOGEN) υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας

Τη «Νέα Ρομποτική Γενιά» (NROBOGEN) υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας

Τη «Νέα Ρομποτική Γενιά» (NROBOGEN) υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αμφιλοχίας

Τη «Νέα Ρομποτική Γενιά», την ομάδα NROBOGEN, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία Robot Design και την τέταρτη θέση στη γενική κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας μεταξύ 190 ομάδων από όλη την Ελλάδα, υποδέχθηκε χθες, Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023, στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας μαζί με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής.

Οι νικητές του διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου 2023 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσίασαν το project δημιουργίας μιας «έξυπνης λάμπας» η οποία λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια. Ξεκίνησαν από την αρχική σύλληψη, τα προβλήματα που προέκυψαν και τις πρακτικές λύσεις που βρέθηκαν ώστε αυτά να ξεπεραστούν, μέχρι να φτάσουν στην τελική υλοποίηση της ιδέας τους.

Προσφέροντας μεγάλη αυτονομία και εξοικονόμηση ενέργειας αλλά ταυτόχρονα και τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης κινητών τηλεφώνων ή ακόμη και αυτοματοποιημένου συστήματος ποτίσματος φυτών, η δημιουργία των NROBOGEN έτυχε ιδιαίτερα θετικής
ανταπόκρισης τόσο από τους κριτές του διαγωνισμού όσο και από τους δημότες τηςΑμφιλοχίας στους οποίους είχε πρωτοπαρουσιαστεί.

“Ο Δήμος Αμφιλοχίας συγχαίρει την ομάδα ρομποτικής που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μας κάνει όλους υπερήφανους και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα μελλοντικά τους βήματα!”, καταλήγει η ανακοίνωση.

2ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου: Βραβείο Μηχανολογίας για την “έξυπνη πόλη” που ονειρεύτηκαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ