ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταTι να μας πει και η Αθήνα για υποψηφίους εδώ στο Αγρίνιο;

Tι να μας πει και η Αθήνα για υποψηφίους εδώ στο Αγρίνιο;

Tι να μας πει και η Αθήνα για υποψηφίους εδώ στο Αγρίνιο;

Μια παράμετρος που δεν είχε σκεφτεί κανείς για το νόμο Βορίδη για την Αυτοδιοίκηση είναι ότι έφτασε να χρειάζεται ένας Δήμος υποψηφίους με βάση την έκταση κι όχι με βάση τον πληθυσμό!

Για την ακρίβεια, για να εκπροσωπούνται οι μικρές οντότητες όπως οι παλιοί συνενωμένοι δήμοι και οι κοινότητες, στις διάφορες δημοτικές ενότητες. Ας δούμε για παράδειγμα την ανακοίνωση Μπακογιάννη για τον συνδυασμό του στην Αθήνα.

“Στον εμβληματικό χώρο του Φωκιανού, απέναντι από το Καλλιμάρμαρο, παρουσία χιλιάδων Αθηναίων, ο Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα Ψηλά» Κώστας Μπακογιάννης παρουσίασε τη δυναμική και υπερκομματική ομάδα των 364 υποψήφιων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων του”, διαβάζουμε. Κατάλαβε κανείς ότι ο νυν δήμαρχος Αθηναίων κατεβάζει 364 υποψηφίους ενώ ο νυν δήμαρχος Αγρινίου έχει ψηφοδέλτιο με…460 υποψηφίους; Ακόμη και ο νέος συνδυασμός του Κώστα Πιστιόλα στο Αγρίνιο θα έχει 380 υποψηφίους!

Τι να μας πει, δηλαδή, και η Αθήνα από υποψηφίους; Είμαστε πρωταθλητές! Στα σοβαρά όμως, εξήγηση υπάρχει.

Η Αθήνα καταλαμβάνει έκταση 38,96 τ.χλμ. (μόλις) και ο μόνιμος πληθυσμός του ανέρχεται σε 643.452 κατοίκους ενώ το Αγρίνιο έχει μια τεράστια έκταση που ανέρχεται σε 1.246,65 τ.χλμ.(!) και ο πληθυσμός του είναι 94.181 κάτοικοι. Με δεκάδες χωριά και ένα σωρό ενότητες, όμως, που χρειάζονται κι αυτές εκπροσώπηση, όσο μικρές κι αν είναι.

Με λίγα λόγια κι από την άποψη αυτή, οι πολλοί υποψήφιοι που τόσο πολλοί λοιδορήθηκαν από τους ξύπνιους στα δίκτυα, τελικώς αντιπροσωπεύουν μικρές διάσπαρτες κοινότητες σε αυτό που λέμε “ελληνική ιδιαιτερότητα”!

Είμαστε…σκόρπιοι στα χωριά μας, τι να κάνουμε;..

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Χλωμό ο (γκρίζος) λύκος να γίνει αρνάκι

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ