ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤι μήνυμα στέλνουμε με την πιθανή νομιμοποίηση των παράνομων;

Τι μήνυμα στέλνουμε με την πιθανή νομιμοποίηση των παράνομων;

Τι μήνυμα στέλνουμε με την πιθανή νομιμοποίηση των παράνομων;

Ο Μητσοτάκης συναντιέται με τον Ερντογάν προ ημερών στη Νέα Υόρκη και ένα από τα θέματα της ατζέντας είναι το μεταναστευτικό, καθώς τους τελευταίους μήνες οι ροές φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Λέγεται ότι ενδεχομένως να υπάρξει ελληνοτουρκική συμφωνία για το θέμα.

Την ίδια ώρα κορυφαίοι Υπουργοί της Κυβέρνησης συζητούν ώστε να βρεθεί φόρμουλα… για να… νομιμοποιηθούν οι παράνομοι μετανάστες… Την αποκάλυψη αυτή την έκανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης επικαλούμενος το πρόβλημα με την έλλειψη εργατών γης.

Επικαλέστηκε μάλιστα την καθυστέρηση που υπάρχει για να διεκπεραιωθεί η γραφειοκρατία για την μετάκληση εργατών από χώρες με τις οποίες «συνεργαζόμαστε», όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Βιετνάμ…

«Συζητήσαμε μόλις την Παρασκευή με τον αρμόδιο υπουργό για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Καιρίδη μια διαφορετική ιδέα, να δούμε και αυτούς οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας και εργάζονται» είπε χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης.

Και το ερώτημα που μοιραία προκύπτει είναι τι μήνυμα στέλνουμε με τέτοιες κινήσεις σε όλους αυτούς που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα; Θα σκεφτούν ας περάσω παράνομα, ας διακινδυνέψω να περάσω, αλλά θα κάνω λίγη υπομονή και σε λίγα χρόνια θα με νομιμοποιήσουν.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Αγρίνιο: Γιατί δεν είναι στο σχολείο τα παιδιά και είναι στον κόμβο;

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ