ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΤι λένε οι κρίσιμοι δείκτες της Αιτωλοακαρνανία

Τι λένε οι κρίσιμοι δείκτες της Αιτωλοακαρνανία

Τι λένε οι κρίσιμοι δείκτες της Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχει κάνει αρκετούς φορείς όπως να ζητούν νέα περιοριστικά μέτρα, όπως το κλείσιμο των σχολείων, ή ακόμη και τοπικό lockdown. Ωστόσο ακόμη και το “βαθύ κόκκινο” στο Δήμο Μεσολογγίου δεν συνοδεύτηκε από κανένα πρόσθετο περιοριστικό μέτρο.

Και ερχόμαστε στους κρίσιμους, όπως τους χαρακτήρισε ο Άκης Σκέρτσος,  δείκτες της Αιτωλοακαρνανίας… Το ποσοστό θετικότητας στους τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους είναι συνήθως διπλάσιο από το ποσοστό που δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ως όριο συναγερμού (4%), στα μοριακά τεστ που γίνονται στα Νοσοκομεία της περιοχής τα ποσοστά είναι τεράστια (πάνω από 30 έως 50%), τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν πολλαπλασιαστεί και είναι πλέον 100 σε επίπεδο μέσου όρου εβδομάδας, το ποσοστό εμβολιασμού στην Αιτωλοακαρνανία είναι από τα χαμηλότερα στην χώρα και υπολείπεται περίπου 5% από το πανελλαδικό μέσο όρο, ενώ αναφορικά με την κατάσταση στα τοπικά Νοσοκομεία ήδη έχουν ξεκινήσει οι διακομιδές ασθενών από το Μεσολόγγι προς το Αγρίνιο για μια απλή κλίνη covid και ασθενών από το Αγρίνιο σε Νοσοκομεία εκτός Αιτωλοακαρνανίας, που χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όλοι λοιπόν οι κρίσιμοι δείκτες για την Αιτωλοακαρνανία παρουσιάζουν εμφανέστατη και μεγάλη επιδείνωση. Ωστόσο, η Πολιτεία ακόμη τουλάχιστον δεν έχει αποφασίσει να λάβει κανένα πρόσθετο μέτρο για την περιοχή. Η απόφαση βεβαίως, είτε για ένα τοπικό lockdown, είτε για κάποια μεμονωμένα μέτρα, δεν είναι εύκολη… Γιατί, για το όποιο μέτρο ληφθεί πρέπει να εξασφαλιστεί και η… εφαρμογή του, που όπως είδαμε στο παρατεταμένο lockdown δεν είναι πάντα δεδομένη… Όμως τουλάχιστον θα πρέπει η Πολιτεία, έστω και τη μη λήψη νέων μέτρων, να την εξηγήσει πειστικά στην τοπική κοινωνία, που ανησυχεί πολύ. Όμως αυτό δεν το έχει κάνει…

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Οι λόγοι του ανοίγματος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr