ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΤι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό που έγινε αισθητός και στο Αγρίνιο

Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό που έγινε αισθητός και στο Αγρίνιο

Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό που έγινε αισθητός και στο Αγρίνιο

Για τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ που έγινε στα όρια των Καλαβρύτων και του Αιγίου και έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές μίλησε στο enikos.gr o καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ, Ευθύμης Λέκκας.

«Πρόκειται για μία δόνηση που σημειώθηκε σε μία σεισμογενή περιοχή, είναι μία περιοχή που μας δίνει σεισμούς τέτοιας κλίμακας», δήλωσε ο κ. Λέκκας. «Βάσει της αυτόματης προκαταρκτικής λύσης έγινε σε μεγάλο εστιακό βάθος και δεν είναι κάτι που μας ανησυχεί», είπε. «Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά ως φαινόμενο θα το παρακολουθούμε», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Δείτε την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 18:06 στην περιοχή του Αιγίου.Σύμφωνα με την Αυτόματη Λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών ο σεισμός είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Αιγίου και το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στα 27 χιλιόμετρα.

Η αυτόματη προκαταρκτική λύση:

Και ακολούθησε η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, όπου ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 Ρίχτερ, με το επίκεντρο του να εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Καλαβρύτων σε εστιακό βάθος 51 χιλιόμετρα.Να σημειωθεί ότι ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική.

Κ. Βελόπουλος από Αγρίνιο: «Αν ήμουν υπουργός Υγείας θα ντρεπόμουν από αυτά που συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr