ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΤι λένε για το κοινωνικό φροντιστήριο οι πολέμιοι της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας;

Τι λένε για το κοινωνικό φροντιστήριο οι πολέμιοι της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας;

Τι λένε για το κοινωνικό φροντιστήριο οι πολέμιοι της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας;

Τι λένε για το κοινωνικό φροντιστήριο οι πολέμιοι της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας;

Η είδηση ότι τα τμήματα του κοινωνικού φροντιστηρίου στο Αγρίνιο θα περιλάβει 130 παιδιά και 25 εθελοντές καθηγητές είναι από μόνη της συγκινητική για την αλληλεγγύη που υπάρχει ακόμη στη κοινωνία αλλά κι ενδεικτική της λεγόμενης ελληνικής παραδοξότητας.

Πού να εξηγήσεις στο εξωτερικό ή σε κάποιον επισκέπτη στην χώρα τι σημαίνει φροντιστήριο; Προσέξτε, όχι “κοινωνικό φροντιστήριο” αλλά… σκέτο φροντιστήριο.

Πού να καταλάβει οποιοσδήποτε άλλος λαός στην Γη ότι υπάρχει μια χώρα όπου τα μαθήματα γίνονται- από κάποια ηλικία και τάξη και πάνω- όχι στο σχολείο αλλά εκτός αυτού! Σε κάποιον άλλο φορέα όπου πληρώνει ο γονιός για να προετοιμάσει τα παιδιά του για να πάνε στο πανεπιστήμιο διότι το σχολείο δεν μπορεί!

Κι ότι όλο αυτό θεωρείται φυσιολογικό και το έχουν αποδεχτεί άπαντες θεωρώντας το και μέρος της “ημετέρας Παιδείας“!

Καθώς, λοιπόν, δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει κάτι τέτοιο, άντε να εξηγήσεις και ότι η Εκκλησία, μαζί με εθελοντές και Δήμο (προσφορά χώρου), βοηθούν όχι μόνο με την δική της παράλληλη εκπαίδευση αλλά και όσους δεν έχουν χρήματα να μπορούν να έχουν τις ίδιες συνθήκες και ευκαιρίες με όσους έχουν; Τρόπος του λέγειν το “έχουν”, είναι χιλιάδες οι γονείς που δεν έχουν αλλά κόβουν από αλλού για το φροντιστήριο.

Όσοι λοιπόν επικροτούν το ωραίο σύστημα Παιδείας που έχουμε και πρέπει να παραμείνει έτσι… δίκαιο, όπως είναι, τι λένε για τον… εναγκαλισμό με την Εκκλησία στο θέμα αυτό; Πιστεύουν όντως ότι κάνει μόνο κακό στην ελληνική Πολιτεία και το Κράτος αυτός ο θεσμός;

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ο μαθητής που είπε ότι “τώρα ξεκινούν οι διακοπές” κάτι ήξερε!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ