Τι έδειξαν οι προκριματικές ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές στην Αιτωλοακαρνανία

«Η διαδικασία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν, είτε με διαδικτυακή ψήφο είτε δια ζώσης περισσότερα από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος» τόνισε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

εικόνα_Viber_2024-04-15_21-02-25-641

Ολοκληρώθηκαν οι λεγόμενες "προκριματικές" εκλογές την Δευτέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ με τις ψήφους των μελών και των φίλων του κόμματος να αναδεικνύουν τους αυριανούς υποψηφίους για την Ευρωβουλή.
Από όσους συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ήρθε η ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Στη λίστα των 35 υποψηφίων που θα συμπεριλαμβάνονται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δυτική Ελλάδα περιλαμβάνονται οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Σπύρος Μολώνης και Μαργαρίτα Καραγιώργου – Λάζαρη, ενώ στην επικράτεια άλλοι πέντε υποψήφιοι είναι στην ευχέρεια του αρχηγού, συν οι δύο τωρινοί ευρωβουλευτές πάμε στον αριθμό 42.

Η παρουσία του Πάνου Κουρουμπλή και σε αυτές τις εκλογές, με την ανάδειξή του από την βάση μέσω προκριματικών, δεν περνά απαρατήρητη, κάτι σημαίνει.

Ό, τι κι αν λένε παλιοί του σύντροφοι έχει το κοινό του ο έμπειρος πολιτικός, τον "κόσμο" του όπως λέγεται στην πιάτσα. Δεν προκύπτει σε εκλογές και διαδικασίες με αναθέσεις αλλά παραμένει... τριγύρω μετέχοντας ακόμη σε εκλογικές μάχες.

Είναι κάτι που πρέπει να το πιστωθεί.

Από την άλλη, θα έλεγε κανείς πως έτσι φαίνεται ότι το λεγόμενο "καινούριο", το άφθαρτο που συχνά φαντασιώνεται ειδικά η Αριστερά, δεν είναι πανάκεια.

Οι διαδικασίες δείχνουν ότι τα μέλη, οι ψηφοφόροι έχουν τους δικούς τους κώδικες προτίμησης, το ποιος θα τους εκπροσωπήσει δεν είναι κάτι που υπόκειται σε μόδες ή καμπάνιες.

Αυτό φαίνεται, άλλωστε, ευρύτερα από τα αποτελέσματα των προκριματικών σε πολλές περιοχές. Κάποιος που χθες δεν έκανε για υποψήφιος, που δεν έφερνε ψήφους στον χώρο, μπορεί τώρα να κάνει ή το αντίστροφο.

Υπάρχουν άνθρωποι που πάνε για ευρωβουλευτές αλλά έχουν κατέβει πρόσφατα σε άλλες εκλογές και δεν βρήκαν ούτε "την δικιά τους μέσα"! Την ψήφο, εννοείται...

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ερώτηση Σαράκη για το 3ο Γυμνάσιο Αγρινίου – Πρόταση για το παλιό Νοσοκομείο

Ερώτηση απευθύνει στη βουλή ο βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαράκης αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης του 3ου Γυμνασίου Αγρινίου