ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΤι αλλάζει στη βιομηχανία του τουρισμού – Οι «νέες» προτιμήσεις των ταξιδιωτών

Τι αλλάζει στη βιομηχανία του τουρισμού – Οι «νέες» προτιμήσεις των ταξιδιωτών

Τι αλλάζει στη βιομηχανία του τουρισμού – Οι «νέες» προτιμήσεις των ταξιδιωτών

Η τελευταία παγκόσμια ταξιδιωτική μελέτη της Sabre Corporation, μιας εταιρείας λογισμικού και τεχνολογίας της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, αποκαλύπτει μια σημαντική αλλαγή στις ταξιδιωτικές συμπεριφορές και προτιμήσεις για το 2024. Οι ταξιδιώτες αναψυχής προγραμματίζουν τα ταξίδια πολύ νωρίτερα από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, κλείνουν τις πτήσεις τους τουλάχιστον τρεις μήνες πριν, γεγονός που σηματοδοτεί μια σαφή απόκλιση από τις τάσεις του παρελθόντος. Βεβαίως παρουσιάζει ενδιαφέρον πως η τάση αυτή αποκλίνει στα επαγγελματικά ταξίδια, όπου οι περισσότερες κρατήσεις εξακολουθούν να γίνονται δύο έως τέσσερις εβδομάδες πριν από το ταξίδι. Η Σοφία Κωνσταντινίδου παρουσιάζει όλες τις λεπτομέρειες των νέων τάσεων στο ένθετο για τον Τουρισμό.

Νομός Σερρών: Ιδανικός προορισμός για χειμερινά σπορ

Βρίσκεται σ’ ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, στα 1600 μέτρα και διαθέτει και πίστα αρχαρίων, κάτι που είναι απολύτως απαραίτητο, αφού οι περισσότεροι επισκέπτες του είναι παιδιά. Ο λόγος για το χιονοδρομικό κέντρο Λαϊλιά στις Σέρρες, στην οροσειρά της Bροντούς. Ένα δασωμένο χιονοδρομικό, που δίνει τη δυνατότητα για ασφαλή λειτουργία ακόμα και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Η επισκεψιμότητά του έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, ενώ ο αθλητικός τουρισμός αναμένεται ν’ αυξηθεί ακόμα περισσότερο το επόμενο διάστημα, με βάση το νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ρεκόρ εισπράξεων από τον τουρισμό στο 11μηνο του 2023 

Ξεπέρασαν τα 20 δισ. ευρώ οι τουριστικές εισπράξεις στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2023, αφήνοντας με διαφορά πίσω το ρεκόρ του 2019. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2023, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις διαμορφώθηκαν στα 20,11 δισ. αυξημένες κατά 12,5% έναντι εκείνων του 2019, τα οποία ήταν 17,88 δισ. ευρώ. Ενώ αυξημένα κατά 2,682 δις., εμφανίζονται τα έσοδα και σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 17,433 δισ.

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ