ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΘυμηδία για τα «κόλπα» των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Σφίγγει ο κλοιός

Θυμηδία για τα «κόλπα» των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Σφίγγει ο κλοιός

Θυμηδία για τα «κόλπα» των ανεμβολίαστων υγειονομικών – Σφίγγει ο κλοιός
  • Στο «κάδρο» το Νοσοκομείο Μεσολογγίου με το «μαϊμού» πιστοποιητικό  νόσησης γιατρού
  • Για ενδείξεις παράνομης ενέργειας μιλά ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ
  • «Κόβονται» οι αναρρωτικές των ανεμβολίαστων υγειονομικών;

Στο “κάδρο” των πλαστών πιστοποιητικών -είτε εμβολιασμού είτε νόσησης- που εμφανίζουν ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, που προσπαθούν να αποφύγουν την αναστολή εργασίας, έχει βρεθεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Παρέμβαση της Δικαιοσύνης

Η υπόθεση των «μαϊμού» πιστοποιητικών, που φαίνεται ότι έχει προκύψει σε πολλές δομές ανά τη χώρα, προκαλεί πανελλήνια θυμηδία. Και διόλου τυχαία προκάλεσε χθες και την αντίδραση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας με εγκύκλιό του ζητάει από του εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών όλης της χώρας να επαγρυπνούν και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν πληροφορούνται την ύπαρξη πλαστών ή ψευδών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των υποθέσεων αυτών.

Ακόμη, ο κ. Πλιώτας ζητάει από τους συναδέλφους του να μεταβαίνουν επί τόπου στα Εμβολιαστικά Κέντρα της περιφέρειάς τους για να ενημερωθούν και να γνωρίζουν “εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών”, αλλά και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες διαπιστώνουν όταν υπάρχει μεγάλος αριθμός ψευδών βεβαιώσεων, να ερευνούν εάν λειτουργούν “κυκλώματα” παραγωγής πλαστών πιστοποιητικών.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης

Την υπόθεση του πλαστού πιστοποιητικού νόσησης, που αφορά γιατρό του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, επιβεβαίωσε χθες με δηλώσεις του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Ο εν λόγω γιατρός φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο και να μην βγει σε αναστολή. Μάλιστα ορισμένες πληροφορίες λένε πως το δείγμα προέρχεται από συγγενικό πρόσωπο του εν λόγω γιατρού.

Ωστόσο ο κ. Καρβέλης αποκάλυψε πως ο ίδιος γιατρός, ο οποίος παρουσίασε με αυτό τον τρόπο το ψευδές πιστοποιητικό, προσήλθε για εμβολιασμό, προκειμένου προφανώς να αποφύγει τις συνέπειες.

Πάντως δεν φαίνεται να τις αποφεύγει διότι ήδη κλήθηκε σε απολογία, καθώς θα πρέπει να εξηγήσει γιατί εμβολιάστηκε λίγα 24ωρα αφότου παρουσίασε θετικό δείγμα, καθώς επίσης και γιατί το δείγμα δεν προέκυψε με αυτοπρόσωπη παρουσία του στη διαδικασία της λήψης. Πάντως ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ χθες έκανε λόγο για ενδείξεις παράνομης πράξης. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ ο Γ. Καρβέλης δήλωσε ότι θα γίνουν όσα προβλέπονται από το νόμο.

Ο γιατρός φέρεται να έκανε και άλλα τεστ στη συνέχεια, που αποδείχθηκαν αρνητικά, έτσι μάλιστα φέρεται να δικαιολογεί το μετέπειτα εμβολιασμό του, ενώ όπως είναι αναμενόμενο θα γίνει ταυτοποίηση των δειγμάτων, του θετικού που παρουσιάστηκε αρχικά και των αρνητικών στη συνέχεια.

Ανεμβολίαστος υγειονομικός πήγε για δουλειά και συνελήφθη

Ο τραγέλαφος με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς συνεχίστηκε χθες καθώς προέκυψε στο Μεσολόγγι ακόμη και σύλληψη υγειονομικού, που προσήλθε στο Νοσοκομείο, για να εργαστεί χωρίς να διαθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, με αποτέλεσμα να τον απομακρύνει από το χώρο η Αστυνομία…

«Κόβονται» οι αναρρωτικές;

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την υπόθεση των αναρρωτικών αδειών που αιτήθηκαν την τελευταία ημέρα πριν την αναστολή εργασίας κατά δεκάδες οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της «Σ», η υγειονομική επιτροπή, που έχει αναλάβει να εξετάσει τη βασιμότητα των αιτημάτων αυτών ολοκληρώνει το έργο της.

Όπως πληροφορείται η «Σ» ένας μεγάλος αριθμός αυτών των αιτημάτων οδεύει προς απόρριψη, ενώ υπάρχουν και αρκετές περιπτώσεις, όπου η επιτροπή φέρεται να έτοιμη να συναινέσει στο αίτημα αναρρωτικής άδειας, για πολύ μικρότερο όμως χρονικό διάστημα, από αυτό που αιτείται από τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.  Κάποιες πληροφορίες μιλούν για αναρρωτικές άδειες εβδομάδων ή και μήνα, που θα γίνουν ολιγοήμερες.

“Μπλόκο” στα πλαστά πιστοποιητικά υγειονομικών: Θα χρειάζονται και 2ο τεστ από άλλη δομή Υγείας
Φραγμό στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς που θα επιχειρήσουν να πάρουν “μαϊμού” πιστοποιητικό νόσησης στον κορονοϊό, προκειμένου να μην μπουν σε αναστολή εργασίας βάζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Η επιβεβαίωση του πιστοποιητικού θα γίνεται με δεύτερο επιβεβαιωτικό τεστ. Δηλαδή, εάν ένας υγειονομικός εμφανίζεται θετικός στον κορονοϊό ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα εντός 24 ωρών με τεστ σε δεύτερη δομή Υγείας.

Επιπλέον, στην Επιτροπή έχει διατυπωθεί η σκέψη να υποβληθούν σε τεστ αντισωμάτων όσοι υγειονομικοί έχουν καταθέσει χαρτιά ότι νόσησαν ή ότι έχουν εμβολιαστεί.

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Επίθεση με βιτριόλι: Η φωτογραφία-σοκ που ανήρτησε η Ιωάννα Παλιοσπύρου (Προσοχή σκληρές εικόνες)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ