ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΘύμα του κορονοϊού και οι λαϊκές αγορές του Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Θύμα του κορονοϊού και οι λαϊκές αγορές του Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Θύμα του κορονοϊού και οι λαϊκές αγορές του Αγρινίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Με αυστηρά μέτρα προστασίας λειτουργούν οι λαϊκές  

Μέχρι και 80% η πτώση του τζίρου λόγω του κορονοϊού. Τι δηλώνουν παραγωγοί, καταναλωτές και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Σπ. Φλώρος

«Με το γάντι» ψώνισαν αυτήν την εβδομάδα οι καταναλωτές στις λαϊκές αγορές του Αγρινίου, ως ένα ακόμη μέτρο προστασίας τους από τον κορονοϊό μετά και από τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν ειδικά για τις λαϊκές αγορές και  την εκ περιτροπής εργασία των παραγωγών και των εμπόρων που ανακοίνωσε ο δήμος Αγρινίου.

«Δίνουμε αγώνα στις δύσκολες συνθήκες που μας έχει δημιουργήσει η εξάπλωση του κορονοϊού, με αποκλειστικό σκοπό την προστασία της υγείας των καταναλωτών και την εξασφάλιση απόλυτης επάρκειας στο σύνολο των προϊόντων στις λαϊκές αγορές» ανέφεραν παραγωγοί και οι έμποροι της λαϊκής αγοράς της Τρίτης στη «Σ».

Ωστόσο, εργαζόμενοι και καταναλωτές συμφωνούν απόλυτα με τα μέτρα που ελήφθησαν καθώς, όπως τονίζουν, είναι θέμα ατομικής ευθύνης και φυσικά δημόσιας υγείας. Τονίζουν ότι λαμβάνουν όλα τα μέτρα, ώστε να προστατευτούν καθώς η ανησυχία και ο προβληματισμός είναι διάχυτος σε όλη την κοινωνία, πόσο μάλλον στους παραγωγούς των οποίων η δουλειά είχε πέσει σε μεγάλο βαθμό πολύ πριν τον κορονοϊό.

Ο Γιώργος Φωτιάδης

Ο παραγωγός Γιώργος Φωτιάδης ανέφερε: «ο κόσμος είναι ελάχιστος και κυριαρχεί η ανησυχία. Στην αρχή δεν γνώριζε ο περισσότερος κόσμος και το πήρε λίγο αψήφιστα, αλλά όσο περισσότερο ενημερώνονταν τόσο περισσότερο ανησυχούσε. Πλέον οι ελάχιστοι καταναλωτές που έρχονται στην λαϊκή αγορά λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις. Ψωνίζουν ελάχιστες ποσότητες, αλλά τόσες ώστε να μπορούν να μείνουν αρκετές ημέρες στο σπίτι. Δύσκολα θα διατηρηθούμε και εμείς, γιατί τα έξοδα παραμένουν και οι καταναλώσεις είναι ελάχιστες».

Ο Κωνσταντίνος Μπιστιτζάνος

Ο παραγωγός Κωνσταντίνος Μπιστιτζάνος τόνισε: «υπάρχει επάρκεια προϊόντων, αλλά ο κόσμος δεν βγαίνει να ψωνίσει. Από την αρχή του κορονοϊού η πτώση που καταγράφεται στη λαϊκή αγορά αγγίζει και το 70%. Με μαθηματική ακρίβεια είναι αδύνατον να καταφέρουμε να παραμείνουμε μέχρι τέλους στην λαϊκή αγορά, είναι πολύ δύσκολο. Ήδη πηγαίνουμε δύο φορές την εβδομάδα στην λαϊκή και τα έξοδα τρέχουν. Ακόμη και ο κόσμος θεωρώ πως θα ανησυχεί και όλο και λιγότεροι θα έρχονται στις λαϊκές. Πρέπει να βοηθηθούμε και εμείς».

O Νίκος Μυριούνης

Ο παραγωγός Νίκος Μυριούνης επεσήμανε: «δεν πάει άλλο η κατάσταση αυτή με την δουλειά μας. Τα μέτρα είναι σωστά και ο κόσμος δεν βγαίνει από το σπίτι, αλλά εμείς έχουμε πρόβλημα. Είμαστε οι μισοί που δουλεύουμε στη λαϊκή αγορά και δεν βγαίνουν τα έξοδα. Η πτώση αγγίζει το 80% και το άσχημο είναι πως η εκτίμηση των περισσοτέρων στην λαϊκή αγορά είναι πως δεν βλέπουμε να διατηρούμαστε. Από πολύ πριν τον κορονοϊό υπήρχε λίγη δουλειά, παρά τις χαμηλές τιμές, αλλά ο κορονοϊός μας αποτελειώνει σιγά – σιγά, γιατί τα έξοδα τα δικά μας είναι αυτή την εποχή που χρειάζεται να κάνουμε καινούργιες καλλιέργειες».

Η Ελένη Κολοκυθά

Η Ελένη Κολοκυθά – καταναλώτρια σημείωσε: «υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το κορονοϊό και το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στην λαϊκή λειτουργούν σωστά και οι πάγκοι είναι σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους, κρατάμε τα μέτρα ασφαλείας. Αρκετοί που έρχονται ψωνίζουν για την εβδομάδα, ώστε να μην χρειαστεί να βγουν από το σπίτι αν δεν υπάρχει λόγος σοβαρός. Θέλει πολύ προσοχή, η συντριπτική πλειοψηφία φοράει γάντια και είναι και πάρα πολλοί αυτοί που έχουν μάσκες».

Ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αγρινίου για τις λαϊκές αγορές Σπύρος Φλώρος ευρισκόμενος στη λαϊκή, ώστε να ρυθμίσει τα μέτρα ασφαλείας μαζί με τα αρμόδια κλιμάκια του δήμου τόνισε: «το μήνυμα για την λειτουργία των λαϊκών αγορών είναι ένα. Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να διαφυλάξουμε την υγεία των καταναλωτών και όσων εργάζονται στις λαϊκές αγορές. Όσοι συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές συμμορφώνονται από μόνοι τους με τις υποδείξεις του κράτους. Τα κλιμάκια του δήμου Αγρινίου είναι στις επάλξεις και θα είναι όσο χρειαστεί ώστε να περιορίσουν το κατά δύναμη τον συνωστισμό και να διαφυλάξουμε τους κανόνες στις λαϊκές για την υγεία όλων μας και όσων είναι αναγκασμένοι λόγω δουλειάς να είναι εδώ ή έχουν ανάγκη να προμηθευτούν διάφορα αγαθά για το τραπέζι τους».

Παπαθανάσης: Αν χρειαστεί θα κλείσουν οι λαϊκές αγορές

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν οι λαϊκές αγορές στην περίπτωση που παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού αφήνει ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Μιλώντας, στην ΕΡΤ είπε: «Παρακολουθούμε πολύ στενά την λειτουργία της αγοράς. Σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές διαπιστώνουμε ότι λειτουργούν ομαλά, αλλά αν χρειαστεί, θα σταματήσουμε και τη λειτουργία των λαϊκών αγορών». Ο υφυπουργός εξήγησε ότι οι λαϊκές εξακολουθούν να λειτουργούν για να μην δημιουργηθεί μεγαλύτερος συνωστισμός στην αγορά και πρόσθεσε ότι με τα νέα μέτρα, Δευτέρα και Τρίτη λειτούργησαν ομαλά.

Κώστας Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κορωνοϊός: Κατανομή χρημάτων σε τρεις δήμους της Αιτωλοακαρνανίας για την προστασία των Ρομά (ΠΙΝΑΚΑΣ)

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr