ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΘολό τοπίο λόγω 2 εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Θολό τοπίο λόγω 2 εδρών στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Θολό τοπίο είναι μέχρι στιγμής η εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας. Στην Αιτωλοακαρνανία ο κ. Κατσιφάρας παίρνει 9 ή 10 έδρες, ενώ ο κ. Κατσανιώτης παίρνει έδρα  για τον εαυτό του, από την Αιτωλοακαρνανία, στην οποία, η παράταξή του εκλέχθηκε πρώτη. Άγνωστο ακόμη τι ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ και για τους υπόλοιπους συνδυασμούς λόγω του θέματος των 2 εδρών

Με εκκρεμότητες διαμορφώθηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα αποτελέσματα και του δεύτερου γύρου.

Ο επανεκλεγείς περιφερειάρχης κ. Απόστολος Κατσιφάρας από τις 51 έδρες που έχει συνολικά το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατακτά συνολικά 31 έδρες. Ο κ. Κατσιφάρας στον πρώτο γύρο πήρε 6 έδρες και στον δεύτερο 25, αφού ισχύει και το νέο πλειοψηφικό σύστημα στην δεύτερη κατανομή, σύστημα που δίνει ώθηση και εξασφαλίζει την πλειοψηφία στον εκάστοτε υποψήφιο που κόβει πρώτος το νήμα της εκλογικής κούρσας.
Η παράταξη του κ. Κατσιφάρα στην Αιτωλ/νία εκλέγει πιθανότατα 9 ή 10 συμβούλους, οι οποίοι είναι ο κ. Σάββας Αυγέρης, ο κ. Γιάννης Λύτρας, ο κ. Γιώργος Τσόγκας, η κα Έφη Καρδάρα, ο κ. Νίκος Υφαντής, η κα Νάνσυ Κωνσταντοπούλου, ο κ. Τάκης Κοκκινοβασίλης, ο κ. Νίκος Μπαλαμπάνης, ο κ. Απόστολος Ευθυμίου και ο κ. Θανάσης Καλαβρουζιώτης, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας από 1η Σεπτεμβρίου θα είναι η κα Χριστίνα Σταρακά.
Από την παράταξη του κ. Ανδρέα Κατσανιώτη ο μόνος δεδομένος περιφερειακός σύμβουλος από την Αιτωλ/νία είναι ο μέχρι πρότινος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης και ακόμη ένας που πιθανότητα θα είναι ο κ. Σύρμος, δεδομένου ότι ο ίδιος ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Ανδρέας Κατσανιώτης προβλέπεται να πάρει έδρα από το νομό, ο οποίος τον έβγαλε πρώτο, και αυτός ο νομός είναι η Αιτωλ/νία.
Από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Βασίλη Χατζηλάμπρου, δεν έχει αποσαφηνιστεί ποιοι εκλέγονται, όπως επίσης και από την παράταξη της Χρυσής Αυγής, του κ. Χρήστου Ρήγα. Από την παράταξη του κ. Σώκου, εκτός από τον ίδιο, εκλέγεται ως περιφερειακός σύμβουλος μέχρι στιγμής και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κ. Μάρκος Βασίλας. Η αβεβαιότητα μέχρι στιγμής για τις δύο έδρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο που περιπλέκει τα πράγματα σχετίζεται με το αν τη μία έδρα θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ και θα κατοχυρώσει ο μέχρι πρότινος υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κ. Κώστας Κούστας, καθώς και αν η παράταξη του ΚΚΕ λάβει έδρα, την οποία θα κερδίσει ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κ. Σπύρος Κοτοπούλης. Αν η έδρα πάει στη Χρυσή Αυγή, θα την πάρει ή ο κ. Ρήγας, ή πιθανότατα ο κ. Σταθόπουλος, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας.
Οι παρατάξεις που θα πάνε τον Σεπτέμβριο στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι 10 και όχι 8, όσες είναι μέχρι σήμερα. Δεδομένο είναι ότι από την πρώτη κατανομή 1 έδρα θα έχουν ο κ. Ζαφειρόπουλος, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι Οικολόγοι και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Τις επόμενες μέρες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και το περιφερειακό συμβούλιο θα λάβει την τελική του μορφή.

Kων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr