ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΘλίψη για την απώλεια του τ. αντιδήμαρχου Πλατάνου Γιάννη Πρωτοπαπά σε τροχαίο

Θλίψη για την απώλεια του τ. αντιδήμαρχου Πλατάνου Γιάννη Πρωτοπαπά σε τροχαίο

Θλίψη για την απώλεια του τ. αντιδήμαρχου Πλατάνου Γιάννη Πρωτοπαπά σε τροχαίο

Στο πένθος βυθίστηκε ξανά μέσα σε λίγες ημέρες η κοινωνία του Πλατάνου αλλά και όλης της Δημοτικής Ενότητας Πλατάνου όπου ο οικονομολόγος Γιάννης Πρωτοπαπάς είχε αναπτύξει πολύχρονη δράση ασχολούμενος με τα κοινά και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.

Ο Γιάννης Πρωτοπαπάς πού το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούσε στον Πλάτανο βρέθηκε νεκρός μετά από πτώση με το αυτοκίνητο του κοντά στο γήπεδο Πλατάνου αφού τον αναζητούσαν από την προηγούμενη ημέρα όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι του .

Εντοπίστηκε το όχημα χθες το πρωί και το μεσημέρι έσπευσαν αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ στο σημείο.

Για τα αίτια θα διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Πάτρας.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Πρωτοπαπάς

Γεννήθηκε την 22-5-1960,στόν Πλάτανο Ναυπακτίας. Τελείωσε το Δημοτικό και το Τριτάξιο Γυμνάσιο στον Πλάτανο. Μετά φοίτησε στο Θέρμο Τριχωνίδας όπου και τελείωσε τό Λύκειο. Ακολούθως τον Οκτώβριο τού 1978 εισήλθε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών Αθηνών ,από την οποία έλαβε το πτυχίο τού Οικονομολόγου το 1983.

Tόν Οκτώβριο τού 1983 έφυγε για την Αμερική όπου σπούδασε εργαζόμενος παράλληλα, και επέστρεψε στην Πατρίδα τον Δεκέμβριο τού 1986 έχοντας πάρει το Master of Business Administration από το Fairleigh Dickinson University στό New Jersey.Τήν 25-6-1987 κατατάχθηκα στον Ελληνικό Στρατό και παρουσιάσθηκε στο Ναύπλιο, στο Μηχανικό. Επιλέχθηκε για Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός και τελείωσε την Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Υλικού Πολέμου στην Λαμία. Τον Νοέμβριο τού 1987 ορκίσθηκε Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός και μετατέθηκε στην Κοζάνη όπου και παρέμεινε μέχρι την 28-6-1989 οπότε και απολύθηκε των Τάξεων τού Στρατού με τον Βαθμό τού Εφέδρου Ανθυπολοχαγού.

Από τον Γενάρη τού 1990 εργάσθηκε στον Ιδιωτικό Τομέα σέ μεγάλες Ελληνικές και Ξένες Εταιρείες σαν Οικονομικό και Διοικητικό Στέλεχος. Την περίοδο 1990-1991 εργάσθηκε στο Εργοστάσιο Πατρών τής Κόκα-Κόλα και την περίοδο 1991-1993 στο Εργοστάσιο τής Κόκα-Κόλα στο Ευηνοχώρι Μεσολογγίου. Από το 1996,εργάστηκε στην Αθήνα. Έχει υπογράψει πολλούς Ισολογισμούς Ανωνύμων Εταιρειών σαν Οικονομικός Διευθυντής.

Τον Οκτώβριο τού 1997,ίδρυσε την Ενωτική Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση στον Νεοσύστατο Δήμο Πλατάνου Αιτωλ/νίας, που προέκυψε από την Μεταρρύθμιση Καποδίστριας. Η Ενωτική Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση έλαβε μέρος στις πρώτες Δημοτικές Εκλογές την 11-10-1998 αυτόνομα και απέσπασε το 14% των ψήφων μεταξύ τεσσάρων συνδυασμών. Στις Δημοτικές Εκλογές τής 13-10-2002 συνεργάσθηκε με τον κ. Λεωνίδα Κωλέττα πού εξελέγη τελικά Δήμαρχος βάσει μίας προγραμματικής συμφωνίας αρχών και θέσεων.

Στις Δημοτικές Εκλογές τού 2002 εκλέχθηκε πρώτος Δημοτικός Σύμβουλος και από τον Γενάρη τού 2003 μέχρι 31/12/2004 διετέλεσε Αντιδήμαρχος στον Δήμο Πλατάνου. Στις Δημοτικές Εκλογές τού 2006 έλαβε μέρος, επικεφαλής τού Συνδυασμού Ενωτική Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση-Λαϊκός Αγώνας.

Στις Βουλευτικές Εκλογές την 16-9-2007 κατέβηκε Ανεξάρτητος Υποψήφιος Βουλευτής στον Νομό Ατωλ/νίας, επικεφαλής τού Ενωτικού Ριζοσπαστικού Δημοκρατικού Κινήματος. Έχει εκδώσει τα τοπικά ενημερωτικά Δελτία η Φλόγα τον Δεκέμβριο τού 1999, ο Ντελάλης τον Φεβρουάριο τού 2002,τό Πρωτοσέλιδο τον Γενάρη τού 2003 και τη Ρίζα τής Βονώρτας τον Αύγουστο του 2003.Τ

Τον Ιούλιο τού 2003,κατοχύρωσε στο όνομά του την Ιστοσελίδα με διεύθυνση www.Kravara.gr , τον Ιανουάριο τού 2008 την δικτυακή διεύθυνση www.ntelalisnews.gr. H ιστοσελίδα www.kravara.gr είναι σέ λειτουργία από τον Απρίλη τού 2004.Τόν Ιούνιο τού 2005 άρχισε επιχειρηματική δραστηριότητα ιδρύοντας την Ατομική Εταιρεία ”ΚΡΑΒΑΡΑ” με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και εμπορία τού Κρασιού Ιβάν με έδρα τον Πλάτανο Ναυπακτίας και υποκατάστημα το Δενδροχώρι Ναυπακτίας.Mιλούσε Αγγλικά, Ρωσικά. Έχει μία κόρη 21 ,την Αναστασία. Ήταν γιός τού τέως κοινοτάρχη Πλατάνου Αλέξανδρου Πρωτοπαπά.

Πηγή: e-nafpaktia.gr

Κατακαίει τα πάντα η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας – Καταστράφηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί (pics, video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr