ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΘήβα: Περιστατικό θρόμβωσης 48χρονης μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Θήβα: Περιστατικό θρόμβωσης 48χρονης μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Θήβα: Περιστατικό θρόμβωσης 48χρονης μετά το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Ακόμη ένα περιστατικό θρόμβωσης έρχεται στο φως και ερευνάται για αν συνδέεται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είχε κάνει λίγες μέρες πριν. Η 48χρονη από τη Θήβα έχει κινητικά προβλήματα και νοσηλεύεται στην Εντατική.

Η 48χρονη από τη Θήβα έκανε το εμβόλιο της Johnson & Johnson στις 10 Μαΐου και μια εβδομάδα μετά μπήκε στο νοσοκομείο, όπου διαγνώστηκε με γαστρεντερίτιδα αλλά στις 20 οι γιατροί εντόπισαν θρόμβωση.

Όπως είπε η αδερφή της μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (24.05.2021) στο MEGA, η 48χρονη έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό με θρόμβωση στο πόδι και είναι σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική.

«Η αδερφή μου στις 10 Μαΐου έκανε το εμβόλιο της Johnson, στις 17 εισήχθη στο νοσοκομείο της Θήβας όπου διαπιστώνεται γαστρεντερίτιδα. Στις 20 αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει θρόμβωση και μπαίνει στον Ευαγγελισμό όταν διαπιστώνεται θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εξελικτικά εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι. Μετά από 17 ώρες μπήκε στην εντατική. Μου ανακοίνωσαν ότι η ζωή της κρέμεται σε μια κλωστή. Τώρα η κατάσταση της υγείας της κρίνεται δυνητικά επικίνδυνη. Είναι 48 ετών με κινητικό πρόβλημα, αλλά εξετάσεις μικρού παιδιού», είπε η κυρία Βίκυ.

«Ένας άνθρωπος με μειωμένη κινητικότητα, είναι βασικός υποψήφιος για να κάνει θρομβώσεις. Όλοι οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα έχουν αυξημένο κίνδυνο θρομβώσεων. Αυτό θα μπορούσε να έχει συμβεί ανεξαρτήτως εμβολίου. Από την εμπειρία παγκοσμίως που είναι 110 εκ. δόσεις εμβολίου και 400 περιστατικά δεν έχουν υπάρξει συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου», τόνισε από την πλευρά του ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας.

Σημείωσε ωστόσο ότι: «Πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς η συγκεκριμένη περίπτωση» και ξεκαθάρισε ότι, «μετά από εμβόλια θα δούμε θρομβώσεις, δεν σημαίνει ότι θα φταίει το εμβόλιο για όλες τις περιπτώσεις. Για κάποιες με συχνότητα 1 στις 150.000 με 200.000 θα φταίει το εμβόλιο».

Όπως είπε δεν έχει βρεθεί κάποιος προδιαθεσικός παράγοντας ή νόσος εξετάζοντας όλα τα περιστατικά των θρομβώσεων που σχετίστηκαν με το εμβόλιο.

Όσον αφορά στο θέμα της ηλικίας, ο καθηγητής ανέφερε ότι το κάθε κράτος αποφασίζει περίπου ότι θέλει και πως «ο κόσμος πρέπει να ακούει τους ειδικούς την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμός Φαρμάκων, που έχουν κρίνει τον κίνδυνο και το όφελος που είναι πολύ μεγαλύτερο από τον κίνδυνο».

Η κυρία Βίκυ από την πλευρά της, του είπε πως «για εσάς μπορεί να είναι νούμερα, για εμάς είναι άνθρωποι», με τον καθηγητή να μιλά με βάση τα έως τώρα ευρήματα της επιστήμης τονίζοντας ότι οι επιπλοκές είναι ελάχιστες και το όφελος πολύ μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα «ένας στους 1.000 ανθρώπους παθαίνει θρόμβωση στην Ελλάδα. Αν παίρνω αντισυλληπτικά ο κίνδυνος αυξάνει 6 φορές πάνω. Πολλές γυναίκες όμως δέχονται αυτόν τον κίνδυνο. Ο κίνδυνος για τις θρομβώσεις αυξάνει με διάφορους παράγοντες», τόνισε ο Θ. Βασιλακόπουλος.

Πηγή: newsit.gr

Φωτογραφία: naftemporiki.gr

Κρήτη: Συγκλονίζει το γράμμα των παιδιών της 44χρονης με την εγκεφαλική αιμορραγία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr