ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΔεν θίγεται σε καίριο βαθμό το Αγρίνιο από την απογραφή

Δεν θίγεται σε καίριο βαθμό το Αγρίνιο από την απογραφή

Δεν θίγεται σε καίριο βαθμό το Αγρίνιο από την απογραφή

Δεν θίγεται σε καίριο βαθμό το Αγρίνιο από την απογραφή

Οι ενδεχόμενες αλλαγές στον εκλογικό χάρτη συζητιούνται έντονα μετά τα άσχημα αποτελέσματα της απογραφής σε επίπεδο Αιτωλοακαρνανίας. Παρότι δεν έχουν παρουσιαστεί και μετρηθεί τα επίσημα στοιχεία ήδη στην Αθήνα βγάζουν τις περιοχές που θα ευνοηθούν λόγω αύξηση πληθυσμού κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα η περιοχή να φημολογείται ότι θα “χαθούν” ακόμη και δύο(ακόμη) έδρες για τον νομό.

Οι πληροφορίες, από την άλλη, λένε ότι ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου δεν το θεωρεί δεδομένο κάτι τέτοιο. “Να περιμένουμε πρώτα να δούμε, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι όντως θα μείνει η Αιτωλοακαρνανία με 5 βουλευτές”, λέει στο περιβάλλον του. Αν και το ενδιαφέρον θα ήταν, βέβαια, να μάθουμε τι λέει ανεπίσημα για την τύχη όλων όσων θέλουν να πολιτευτούν στην κεντρική σκηνή.

Στο μεταξύ, υπάρχουν και οι επιπτώσεις της ίδιας της απογραφής στα οικονομικά των δήμων. “Για το Αγρίνιο μικρό το κακό. Απλά απομακρύνθηκε ένας στόχος που ήταν εφικτός πριν χρόνια, των 100 χιλιάδων κατοίκων, που θα άλλαζε επίπεδο τον δήμο”, λέει ο Γ. Παπαναστασίου.

Σύμφωνα την αποτίμηση του δημάρχου, το κριτήριο του πληθυσμού(σ.σ. δεν είναι το μόνο, υπάρχει και η έκταση, οι ιδιαίτερες ανάγκες κλπ) δεν επηρεάζει το Αγρίνιο, αντίθετα με το Θέρμο, τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας κλπ, διότι η πληθυσμιακή μείωση της χώρας συνολικά είναι ανάλογη στην περίπτωση αυτή.

Δεν υπάρχει, με λίγα λόγια, πληθυσμιακή υποβάθμιση για το Αγρίνιο ικανή να του στερήσει πόρους ή να αλλάξει τις διεκδικήσεις του.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Αγρίνιο: Προειδοποιητικό μήνυμα σε φονιά γατών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ