ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο αστυνομικός για προώθηση μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο αστυνομικός για προώθηση μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη στο αεροδρόμιο αστυνομικός για προώθηση μεταναστών

Συνελήφθη το μεσημέρι από συναδέλφους του της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων σωμάτων ασφαλείας Βόρειας Ελλάδας ένας αστυνομικός ο οποίος υπηρετεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για αξιωματικό ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε τη διέλευση από τον έλεγχο διαβατηρίων μεταναστών με πλαστά χαρτιά, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η υπόθεση της σύλληψης στη Θεσσαλονίκη να συνδέεται με αυτή του Έβρου και τη σύλληψη των πέντε συνοριοφυλάκων.

Oι «αδιάφθοροι» των σωμάτων ασφαλείας είχαν συγκεντρώσει στοιχεία σε βάρος του αξιωματικού που υπηρετούσε στον έλεγχο διαβατηρίων και το μεσημέρι οργανώθηκε επιχείρηση σύλληψής του. Δεν είχαν γίνει όμως γνωστές λεπτομέρειες για την ακριβή εμπλοκή του.

Αστυνομικοί έχουν χαρακτηρίσει τις προωθήσεις μεταναστών μέσω του αεροδρομίου ως «δευτερογενή μεταναστευτικά κύματα».

Αρκετοί μετανάστες επιλέγουν αυτή την οδό χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα για τη μετάβασή τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα στο παρελθόν οι γερμανικές αρχές είχαν ζητήσει εξηγήσεις από την Ελλάδα, καθώς συλλαμβάνονταν διαρκώς στα γερμανικά αεροδρόμια μετανάστες με πλαστά διαβατήρια ευρωπαϊκών χωρών.

Συνέπεια αυτού ήταν να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι στη Γερμανία σε όσα αεροπλάνα έφταναν από την Ελλάδα.

Πηγή: newsit.gr

Καιρός σήμερα: Βροχές αλλά και τα πρώτα «τριαντάρια»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ