ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΘεσσαλονίκη: Οι αγρότες διαδηλώνουν στην Agrotica – Σε διάλογο καλεί ο Αυγενάκης (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες διαδηλώνουν στην Agrotica – Σε διάλογο καλεί ο Αυγενάκης (βίντεο)

Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες διαδηλώνουν στην Agrotica – Σε διάλογο καλεί ο Αυγενάκης (βίντεο)

Με πανό και συνθήματα διαδηλώνουν οι αγρότες μέσα στον χώρο της ΔΕΘ, όπου εγκαινιάστηκε η 30ή Agrotica, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης καλεί σε διάλογο και συναίνεση.

Ήδη, από το πρωί εκατοντάδες αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, με λεωφορεία και ΙΧ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και συγκεντρώθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Αρχικά, έφτασαν οι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και οι αγρότες από τη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στον δρόμο.

«Τώρα είναι η ώρα της συναίνεσης»

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης απηύθυνε πρόσκληση σε διάλογο και συναίνεση, επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού έδειξαν ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στα λογικά αιτήματα που αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής και του κόστους ενέργειας.

«Τώρα είναι η ώρα της συναίνεσης, της συναντίληψης, του διαλόγου και της κοινωνικής ομαλότητας», είπε ο κ. Αυγενάκης, στο περιθώριο συζήτησης με εκπροσώπους φορέων, στέλνοντας μήνυμα σε αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει με σεβασμό τον κόπο των αγροτών και τις αγωνίες τους για το μέλλον της παραγωγής τους».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους αγρότες να αξιολογήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. «Είναι η ώρα της συναίνεσης, της συναντίληψης, της κοινωνικής ομαλότητας. Είναι η ώρα του διαλόγου και της κοινής προσπάθειας. Μαζί θα κερδίσουμε πολλά περισσότερα», υπογράμμισε.

Οι αγρότες προχωρούν σε πανελλαδική παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, την ερχόμενη Τρίτη, για να συντονίσουν τα περαιτέρω βήματά τους.

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ