ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΘεσσαλονίκη: Οδοφράγματα, ξύλο και τραμπουκισμοί από ακροδεξιούς έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Θεσσαλονίκη: Οδοφράγματα, ξύλο και τραμπουκισμοί από ακροδεξιούς έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Θεσσαλονίκη: Οδοφράγματα, ξύλο και τραμπουκισμοί από ακροδεξιούς έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου

Η κατάληψη στο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη συνεχίζεται και οι εικόνες ντροπής διαδέχονται η μία την άλλη. Τι γράφουν τα πανό των νεαρών που χρησιμοποιούν ένα σχολείο για ορμητήριο των επιθέσεών τους…

Επεισόδια είναι σε εξέλιξη, για δεύτερη συνεχή μέρα, έξω από το ΕΠΑΛ Ευόσμου. Ομάδα ατόμων, πολλά από τα οποία με καλυμμένα τα πρόσωπα, έχει δημιουργήσει οδοφράγματα μπροστά από το σχολείο (στην οδό Σμύρνης) με κάδους απορριμμάτων στους οποίους έχει βάλει φωτιά.

Αδιευκρίνιστο παραμένει αν μεταξύ των ατόμων βρίσκονται μαθητές του σχολείου. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν για δεύτερη μέρα κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων που προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σχολείο.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά και έχουν αποκλείσει τους γύρω δρόμους με την ένταση να συνεχίζεται. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, οι νεαροί εκτοξεύουν κροτίδες στον δρόμο, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το σχολείο. Μάλιστα, έγινε και χρήση καπνογόνου, ενώ, οι συγκεντρωμένοι ανήρτησαν και πανό με ακροδεξιό περιεχόμενο, το οποίο αναγράφει χαρακτηριστικά: «θέλουμε σχολεία ελληνικά, Ελλάς ή τέφρα».

Μια ομάδα περίπου 60 ατόμων από τους συνολικά 150, σύμφωνα με πληροφορίες επέστρεψε στους χώρους του σχολείου, ενώ οι υπόλοιποι κινούνται στους δρόμους του Ευόσμου με κατεύθυνση προς Ηλιούπολη. Άγνωστος παραμένει ο προορισμός τους. Να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά καθώς τα άτομα πραγματοποιούν πορεία στα πεζοδρόμια και όχι στο οδόστρωμα.

Τα άτομα νωρίτερα εκτόξευσαν κροτίδες και πέτρες εναντίον των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που βρισκόταν στο σημείο, προκειμένου να καλύψουν την κινητοποίηση.

Πηγή: grtimes.gr, newsit.gr

Πάτρα: Τραυματισμοί μαθητών στην κατάληψη του 2ου ΕΠΑΛ – Το αρνητικό ρεκόρ του σχολείου

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr