ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΘεσσαλονίκη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Στη «μάχη» και οι μελισσοκόμοι

Θεσσαλονίκη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Στη «μάχη» και οι μελισσοκόμοι

Θεσσαλονίκη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Στη «μάχη» και οι μελισσοκόμοι

Ο μελισσοκόμος Φίλιππος Παππάς, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζόμενων στον πρωτογενή τομέα.

Στην Agrotica, που λαμβάνει χώρα στην νότια πύλη της ΔΕΘ έχουν αρχίσει και μαζεύονται και σήμερα οι αγρότες, που κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως επισημαίνουν, αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για να τους «ελαφρύνει».

Ο μελισσοκόμος, Φίλιππος Παππάς, μίλησε στο Mega για την συμμετοχή του κλάδου στις κινητοποιήσεις.

«Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μελισσοκομία είναι εν μέρει κοινά με τους αγρότες, αλλά ως ειδικός κλάδος έχουμε τα δικά μας αιτήματα, που χωρίζονται σε 3 κλάδους: το κυριότερο είναι οι παράνομες ελληνοποιήσεις που συμπιέζουν την τιμή του μελιού και των υπολοίπων προϊόντων. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό που φέρνουν δεν είναι καν μέλι, είναι αναμφιβόλου ποιότητας», είπε αρχικά.

«Αποζημιώσεις έχουν πάει οι μελισσοκόμοι σε Θεσσαλία και Έβρο αυτό δε σημαίνει ότι καλύπτεται η απώλεια. Δεύτερον να υπάρχει έλεγχος των γλυκαντικών και εισαγόμενων μελιών. Επίσης, ζητάμε μία άμεση χρηματοδότηση λόγω κλιματικής κρίσης, και για την ακρίβεια στις πρώτες ύλες. Το τρίτον αίτημα μας αφορά στην νομοθεσία και στο ότι δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε τα μελίσσια μας στα δάση», συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ