Θεσσαλονίκη – Δικηγόρος ιδιοκτήτη σκύλων: Έσπασαν την περίφραξη και επιτέθηκαν επειδή φοβήθηκαν

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, βρίσκεται αντιμέτωπος, ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν 50χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη. Ο δικηγόρος του, Χρήστος Πατούνας, μίλησε στην…

unnamed-file-7

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, βρίσκεται αντιμέτωπος, ο ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν 50χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη.

Ο δικηγόρος του, Χρήστος Πατούνας, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” και τους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, αναλύοντας μια εκδοχή για την επιθετικότητα των σκύλων. Συγκεκριμένα, αποδίδει τη συμπεριφορά τους στο φόβο που τους προκάλεσε ο θόρυβος από τις εργασίες που γίνονταν στο σπίτι της άτυχης γυναίκας.

Ο Χρήστος, ο ιδιοκτήτης των σκυλιών είναι συντετριμμένος, είναι συγκλονισμένος, κλαίει όλη την ώρα και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να προβλέψει το τρομερό αυτό δυστύχημα. Φυσικά δεν ήθελε σε καμία περίπτωση το θάνατο κάποιου ανθρώπου. Είναι πραγματικά συντετριμμένος και στο βαθμό που τον βαρύνει κάποια ευθύνη, ζητάει συγγνώμη από την οικογένεια” τόνισε ο κ. Πατούνας και πρόσθεσε:

Εδώ υπάρχει όμως μια εξήγηση, διότι σύμφωνα με το Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων, οι σκύλοι αντιδρούν υπερβολικά με φόβο, αισθάνονται κίνδυνο όταν εκδηλωθεί ένας πολύ ισχυρός, γευστικός, διαπεραστικός και εκκωφαντικός θόρυβος. Τα σκυλιά ήταν περιφραγμένα μέσα στο χώρο της αυλής του σπιτιού. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες με το αλυσοπρίονο τα σκυλιά αισθάνθηκαν ότι απειλούνται, έσπασαν την περίφραξη, βγήκαν έξω και κατευθύνθηκαν σε αυτό το σπίτι γιατί αισθάνθηκαν ότι απειλούνται και έσπευσαν να αντιμετωπίσουν αυτόν τον κίνδυνο. Αυτή είναι η εξήγηση. Εμείς ζητούμε συγνώμη για το τρομερό αυτό δυστύχημα στο βαθμό που μας βαρύνει κάποια ευθύνη“.

Πηγή: ertnews.gr