ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα Νεα«Επιχείρηση θερμοστάτης»: Έρχεται μπόνους σε νοικοκυριά που θα περιορίσουν την κατανάλωση

«Επιχείρηση θερμοστάτης»: Έρχεται μπόνους σε νοικοκυριά που θα περιορίσουν την κατανάλωση

«Επιχείρηση θερμοστάτης»: Έρχεται μπόνους σε νοικοκυριά που θα περιορίσουν την κατανάλωση

Ειδικό σχέδιο για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος που θα περιλαμβάνει μπόνους για την επιχείρηση «θερμοστάτης» για τα κλιματιστικά στον δημόσιο τομέα έχει εκπονήσει το οικονομικό επιτελείο ενώ στο τραπέζι βρίσκεται και το ενδεχόμενο επιδότησης και για νοικοκυριά που θα κάνουν το ίδιο.

Ο περιορισμός της κατανάλωσης ρεύματος θα διαπιστώνεται μέσα από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Στην ουσία, σύμφωνα με την Καθημερινή, θα γίνεται έλεγχος των λογαριασμών ρεύματος και από εκεί θα διαπιστώνεται αν υπάρχει μείωση της κατανάλωσης σε νοικοκυριά αλλά και Δημόσιο.

Συγκεκριμένα για τους μεν φορείς του Δημοσίου θα προβλέπεται αύξηση κονδυλίων ενώ για τα νοικοκυριά θα προβλέπεται αυξημένη επιδότηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αν διαπιστωθεί ότι συμβάλουν στην επιχείρηση «θερμοστάτης», στη μείωση, δηλαδή, της κατανάλωσης ενέργειας.

Στο σχέδιο, μάλιστα, αναμένεται να περιλαμβάνεται και ειδική αναφορά για περιορισμό στις καταναλώσεις οδικού φωτισμού με τους υπολογισμούς του ΥΠΟΙΚ να κάνουν λόγο για μια εξοικονόμηση της τάξης των 18-20 εκατομμυρίων ευρώ.

Το σχέδιο αναμένεται να ανακοινωθεί από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

dete.gr 

Δήμητρα Λαοπόδη: Καταγγέλει οδηγό ταξί για επίθεση, προπηλακισμό και εξύβριση η δημοσιογράφος

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ