ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠοιος θα κάνει το θερμοστάτη των κλιματιστικών στο Δημόσιο ;

Ποιος θα κάνει το θερμοστάτη των κλιματιστικών στο Δημόσιο ;

Ποιος θα κάνει το θερμοστάτη των κλιματιστικών στο Δημόσιο ;

Ποιος θα κάνει το θερμοστάτη των κλιματιστικών στο Δημόσιο ;

Η κυβέρνηση, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών, ετοιμάζεται να ανακοινώσει δεσμίδα έκτακτων μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας, τα οποία θα αφορούν τόσο σε δημόσια κτίρια, όσο και σε ιδιωτικές κατοικίες.

Τη σχετική εξαγγελία έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προχθεσινή συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Σύμφωνα δε με τις πρώτες πληροφορίες, η ρύθμιση της θερμοκρασίας των κλιματιστικών περιλαμβάνεται στα εν λόγω μέτρα, κατά το πρότυπο της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Ωστόσο στο ελληνικό Δημόσιο τις εποχές προ της ενεργειακής κρίσης είχαμε λίγο πολύ συνηθίσει ιδίως το καλοκαίρι και τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες, όταν μπαίναμε σε μια δημόσια υπηρεσία να αναρωτιώμαστε γιατί δεν πήραμε μαζί μας ζακετάκι… καθώς το κλιματιστικό ήταν ρυθμισμένο συνήθως στη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία. Τώρα ποιος θα ελέγχει ότι η θερμοκρασία του κλιματιστικού δεν θα πέφτει κάτω από τους 27 βαθμούς που πρότεινε π.χ. η Ισπανία. Εντωμεταξύ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι οι περισσότερες δημόσιες υπηρεσίες στεγάζονται σε παλιά κτίρια με παλιές υποδομές και δεν υπάρχει κεντρικός έλεγχος του κλιματισμού… το σύνηθες είναι αν όχι κάθε υπάλληλος να έχει το δικό του κλιματιστικό, τουλάχιστον ένα κλιματιστικό να αντιστοιχεί σε δύο τρεις – υπαλλήλους. Ποιος θα ελέγχει λοιπόν τη θερμοκρασία ; Στο Δημόσιο βέβαια όλα είναι πιθανά… Ποιος ξέρει μπορεί να προσληφθούν υπάλληλοι – θερμοστάτες….

Εφημερίδα Συνείδηση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Αθλητικό Gala Αχελώος στο Νεοχώρι Μεσολογγίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ