ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΘέρμο: Συμμετοχή του E.E.E.EK Αγρινίου στο 18ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (video)

Θέρμο: Συμμετοχή του E.E.E.EK Αγρινίου στο 18ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (video)

Θέρμο: Συμμετοχή του E.E.E.EK Αγρινίου στο 18ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (video)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 14.05.23 το 18ο Μαθητικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στην κεντρική πλατεία στο Θέρμο. Πρόκειται για μια εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Θέρμου και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, στην οποία συμμετείχαν 13 μαθητικές χορευτικές ομάδες από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (E.E.E.EK) Αγρινίου συμμετείχε στο μαθητικό φεστιβάλ για δεύτερη φορά και οι μαθητές του με τη συνοδεία του προσωπικού του σχολείου, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα έδωσαν για ακόμη μία φορά, τον καλύτερό τους εαυτό χορεύοντας τα τραγούδια: «Κάτω στου Βάλτου τα χωριά» (τσάμικος Ρούμελης),«Αμυγδαλοτσακίσματα» (Αγέρανος Πάρου), «Όρκος» (χορός Θάσου),«Νεραντζιά» (συρτός στα τρία, Ήπειρος).

Τα πολλά χειροκροτήματα που εισέπραξαν από το κοινό ήταν η ανταμοιβή τους για τις πολλές προσπάθειες που κατέβαλλαν γι’ αυτή την εξαιρετική τους εμφάνιση.

Την εκδήλωση έκλεισε η χορευτική ομάδα του σχολείου  μαζί με τους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Αγρινίου και του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Μεσολογγίου, χορεύοντας το «Γαϊτανάκι» (Νεοχωρίου Ναυπακτίας).

Στη συνέχεια, στον κύκλο του χορού προστέθηκαν και μαθητές-χορευτές από άλλα σχολεία προσφέροντας ένα ωραίο θέαμα στο κοινόμε τον μοναδικό αυτό χορό.

“Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς που αφιέρωσαν τον χρόνο τους και συνέβαλλαν σε αυτή την προσπάθεια για την διατήρηση της παράδοσης του τόπου μας”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ