ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΘέρμο: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Θέρμο: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Θέρμο: Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τον μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του της 24ης Σεπτεμβρίου 2021

εξέδωσε, με την 85/2021 Απόφασή του, το παρακάτω ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου

για τον εκλιπόντα κορυφαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη.

Τον κορυφαίο μουσικοσυνθέτη και στιχουργό, που κατάφερε να μιλήσει στις καρδιές όλων των Ελλήνων, να κάνει τραγούδι τους καημούς και τα βάσανά τους, και που επενδύοντας με τη μουσική του τα έργα των μεγάλων Ελλήνων ποιητών, όπως των Ελύτη, Σεφέρη, Ρίτσου, Γκάτσου, Λόρκα, Σικελιανού, κατάφερε να φέρει την υψηλή ποίηση στα χείλη ενός ολόκληρου λαού και να καταστεί φάρος και οδηγός του.

Τον άνθρωπο που με την ανυπέρβλητη πνευματική του παραγωγή και την παγκόσμια ακτινοβολία του ως μουσικός κατάφερε να μεταλαμπαδεύσει  το ελληνικό φως στα πέρατα  της οικουμένης και να αναδειχθεί ως ένας από τους ικανότερους και αξιότερους πρεσβευτές του Ελληνικού Πνεύματος.

Τον άνθρωπο που με τη μουσική του και την πολιτική του δράση συνδέθηκε με τις μεγάλες καμπές της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, αναδείχθηκε ως σύμβολο της αντίστασης, της ελπίδας, της συντροφικότητας και της συλλογικής διεκδίκησης και καθιερώθηκε ως ανεκτίμητο κεφάλαιο του ελληνικού πολιτισμού, αφοσιωμένου  στις ιδέες της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της εθνικής ομοψυχίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου, συνεκτιμώντας την ανεκτίμητη προσφορά του εκλιπόντα,  αποφασίζει:

1) Να εκφράσει δημόσια τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήριά του με την ανάρτηση του παρόντος ψηφίσματος στην ιστοσελίδα του Δήμου και τη δημοσίευσή του στον τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό.

2) Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

3) Να διοργανωθεί μουσική εκδήλωση για τον Μίκη Θεοδωράκη στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θέρμου για το καλοκαίρι  του 2022.

Θέρμο, 26 – 09 – 2021

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τη νύχτα που ο Νίκος Μαστοράκης ανέβηκε στη «Χριστίνα» και αποκάλυψε τη σχέση Αριστοτέλη Ωνάση-Τζάκι Κένεντι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr