ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘέρμο: Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στον Ταξιάρχη

Θέρμο: Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στον Ταξιάρχη

Θέρμο: Πανηγυρικός εσπερινός στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου στον Ταξιάρχη

Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε, χθες Πρωτομαγιά, στον Ταξιάρχη Θέρμου για την εορτή της ανακομιδής των λειψάνων του Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας, στο μικρό Εκκλησάκι που βρίσκεται στον κάμπο του χωριού.

Χοροστάτησαν ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος της ενορίας Αγίου Χριστοφόρου Αγρινίου π. Βασίλειος Δημόπουλος και ο επιχώριος εφημέριος π.Αλέξανδρος, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας.

“Ακολούθησε κέρασμα εδεσμάτων που πρόσφεραν Ταξιαρχιώτες και η πρεσβυτέρα Ελισάβετ Δημοπούλου που σπεύδει πάντα υποστηρικτικά στο χωριό καταγωγής της”, σημειώνει.

Όπως πληροφορεί ο δήμαρχος, το εκκλησάκι ανεγέρθηκε από τον Γεώργιο Υφαντή το 1893, ενώ ανακαινίσθηκε μετέπειτα από τον μεγάλο δωρητή της κοινότητας Θέρμου Τάκη Υφαντή , που η οικογένεια του είχε καταγωγή από τον Ταξιάρχη.

Μάλιστα, θα ονομαστεί τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους η πλατεία πλησίον του δημαρχείου σε «Πλατεία Δημητρίου (Τάκη) Υφαντή» προς αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της ιστορικής οικογένειας προς το Θέρμο.

“Για όλους εμάς τους Ταξιαρχιώτες το ιστορικό εκκλησάκι του Αη Θανάση αποτελεί σημείο συνάντησης όλων των γενεών, που το βρήκαμε από τους γονείς μας, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν δημοτικά πανηγύρια στην πλατεία του χωριού επι διήμερο! Χρόνια πολλά σε όλους!”, καταλήγει ο κ. Κωνσταντάρας.

Αγρίνιο: Θλίψη για το θάνατο του 48χρονου Σωτήρη Νικολόπουλου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr