ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΘέρμο – Gross the Gap – Πρόγραμμα συνεργασίας – Δεύτερη συνάντηση – Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη

Θέρμο – Gross the Gap – Πρόγραμμα συνεργασίας – Δεύτερη συνάντηση – Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη

Θέρμο – Gross the Gap – Πρόγραμμα συνεργασίας – Δεύτερη συνάντηση – Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη

Η δεύτερη συνάντηση του έργου διακρατικής συνεργασίας «Cross the Gap – Προσβασιμότητα για κοινωνική και πολιτιστική ένταξη» θα πραγματοποιηθεί στο Θέρμο στην αίθουσα συσκέψεων του Δήμου στις 21 Νοεμβρίου 2019 από τις 9.30 έως τις 14.00.

Ο κύριος σκοπός αυτής της συνάντησης είναι να συζητήσει με τους εταίρους την πρόοδο του έργου, ιδίως όσον αφορά την υλοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων του. Αναφορικά με αυτό, οι εταίροι θα παρουσιάσουν εν συντομία την ανάλυση των μοντέλων κοινωνικής προσβασιμότητας, τις παρεμβάσεις φυσικής και εικονικής προσβασιμότητας και τα σχέδια πολιτιστικών δράσεων που εκτελούνται στις περιοχές που αφορά το  Πρόγραμμα. Εκτός αυτού, οι εταίροι του έργου θα παρουσιάσουν ενημερωμένες παρουσιάσεις σχετικά με την πρόοδο των δραστηριοτήτων του και θα συμφωνήσουν σε περαιτέρω βήματα σημαντικά για την υλοποίηση του έργου.

Ο Δήμος του Bitonto είναι ο Επικεφαλής Εταίρος του Έργου. Το Πρόγραμμα CROSS THE GAP αριθμεί ακόμη δύο Ιταλούς συνεργάτες, τον Δήμο του Lecce  και την  Factory Accociation καθώς και δύο Έλληνες εταίρους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Θέρμου. Συνεργαζόμενος συνεργάτης είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων της Ηλείας. Το πρόγραμμα CROSS THE GAP, το οποίο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ‘’Άξονα 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση’’ του Προγράμματος INTERREG Ελλάδας-Ιταλίας, προβλέπει νέα μοντέλα παρέμβασης για τη διατήρηση της κοινωνικής ένταξης στην Απουλία και στην Ελλάδα για άτομα με ειδικές ανάγκες, συνδυάζοντας τη φυσική προσβασιμότητα με την αντίστοιχη εικονική και την σύνδεση πολιτιστικών δραστηριοτήτων με την  κοινωνική ζωή.

Παρεμβάσεις στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr