ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΘερμοΘέρμο: Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάστασ

Θέρμο: Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάστασ

Θέρμο: Επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάστασ

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022, στον Αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου, σε συνδιοργάνωση του Δήμου Θέρμου με το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη & Δρ. Α. Σαμαρά – Κρίσπη και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ο συλλογικός τόμος με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας Διεθνείς Θεσμικές και Πολιτικές Προσεγγίσεις».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, η κα Σαμαρά – Κρίσπη Αναστασία Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθ. Ηλία Κρίσπη, η κα Βικάτου Ολυμπία Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και ο κ. Κωνσταντίνος Παναγόπουλος Πρόεδρος Εφετών Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.

Για την εκδήλωση τοποθετήθηκαν οι συγγραφείς του τόμου, κκ Σοφία Μωραΐτη, Στέλιος Αλειφαντής, Λάζαρος Ριζόπουλος, Ευάγγελος Παπούλιας και μίλησαν για τον συλλογικό τόμο οι Δρ Στυλιανός Πολίτης, ο εκδότης κος Σεραφείμ Μιχιώτης και η κα Σοφία Σωτηρίου επιτετραμμένη των δημοσίων σχέσεων του Ιδρύματος Κρίσπη.

Προηγήθηκε μια υπέροχη ξενάγηση στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου από την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ολυμπία Βικάτου και την εκδήλωση έκλεισε ο κ. Παναγιώτης Σόμπολος πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και νυν πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης, ο κ. Λεωνίδας Υφαντής πρώην Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου, ο κ. Γεράσιμος Μαλούσης Πρόεδρος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Αγρινίου, οι Αιδεσιμότατοι π. Κωνσταντινος Γιολδάσης και π.Κωνσταντίνος Παπακωστόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Θέρμου κ. Αθανάσιος Βαλλής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος, κ. Γεώργιος Γλαβάς και κ. Κωνσταντίνος Κότσαλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου κ. Νικόλαος Κωστακόπουλος, ο κ. Αντώνιος Πριόνας Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου, ο κ. Γεώργιος Χριστόπουλος Πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου, οι Δικηγόροι κ. Αριστείδης Φατούρος , κ.Παντελής Ντάσκαρης , κ.Μαίρη Κολτσίδα , η Συμβολαιογράφος κ. Σισσυ Κολτσίδα , ο τεως Νομάρχης κ. Κωνσταντίνος Τασόπουλος , ο Ομότιμος Καθηγητής ΑΠΘ κ. Χρήστος Βασιλόπουλος με την συζυγό του , ο Καθηγητής κ. Γιώργος Κωσταντινίδης με την συζυγό του , η ιστορικός και συγγραφέας Ανθή Παπαθανασίου ,φορείς της τοπικής κοινωνίας, συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής και ενεργοί πολίτες.

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Παρθενία Χαρίτου Πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ.Ο αντίκτυπος από την εκδήλωση, που προβάλει τον Δήμο Θέρμου και το αρχαιολογικό Μουσείο ήταν ιδιαίτερα θετικός και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για νέες εκδηλώσεις πανελλήνιας εμβέλειας.

Κοζάνη: Ολόγυμνος φοιτητής έκανε βόλτες σε πάρκο της πόλης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ