Θέρμο: Γιατί η Δημοτική Αρχή κάνει λόγο για θεσμική απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου

Η έλλειψη απαρτίας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Θέρμο ισοδυναμεί για τη Δημοτική Αρχή με πράξη θεσμικής απαξίωσης.

Θέρμο

Σχεδιασμένη απουσία όλων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διαπιστώνει η Δημοτική Αρχή στο Θέρμο  κάνοντας λόγο για πράξη θεσμικής απαξίωσης.

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση είχε προγραμματιστεί για χθες Δευτέρα, ημέρα που  δήμαρχος πραγματοποιούσε προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό. Λόγω της έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση δεν διεξήχθη και εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση με την οποία καταδικάζεται η συγκεκριμένη εξέλιξη.

Σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

Η απουσία από τη χθεσινή (Δευτέρα 27/03/2023) προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θέρμου όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης καθώς και των ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων, πράγμα που προφανώς έγινε κατόπιν σχεδίου, μη σεβόμενοι μάλιστα και την απουσία του Δημάρχου σε προγραμματισμένο από πολλούς μήνες ταξίδι στην ομογένεια των ΗΠΑ, και είχε ως συνέπεια την αδυναμία διεξαγωγής της συνεδρίασης λόγω έλλειψης της νόμιμης απαρτίας, συνιστά πράξη θεσμικής απαξίωσης εκ μέρους τους και ως τέτοια την καταδικάζουμε.

Ο δημοκρατικός διάλογος και η αντιπαράθεση απόψεων για τα δημοτικά δρώμενα επιβάλλεται να διεξάγεται πάντα στο πλαίσιο των κανόνων λειτουργίας των θεσμοθετημένων οργάνων του Δήμου και φυσικά εντός των οργάνων αυτών και καμία απόπειρα αιτιολόγησης κάθε παρέκκλισης από αυτόν τον κανόνα, ενίοτε με αιτιάσεις διαφόρων τύπων, δεν είναι δυνατό να δικαιολογηθεί, πόσο μάλλον να γίνει αποδεκτή η όποια απόπειρα απαξίωσης των οργάνων αυτών και ιδιαίτερα του Δημοτικού Συμβουλίου, του κορυφαίου συλλογικού οργάνου τοπικής διοίκησης.

Ως δημοτική πλειοψηφία δηλώνουμε ότι παραμένουμε έμπρακτα αταλάντευτα προσανατολισμένοι στον δρόμο της αποτελεσματικής άσκησης των καθηκόντων της δημοτικής αρχής προς όφελος του τόπου και των πολιτών και κάθε είδους αντιλήψεις, συμπεριφορές ή πρακτικές, οι οποίες παραπέμπουν σε παρεμπόδιση του έργου του Δήμου μας ή σε απαξίωση των θεσμικών λειτουργιών, τις καταδικάζουμε απερίφραστα ως μη αποδεκτές και όλους όσοι μετέρχονται τέτοιου είδους μεθοδεύσεις τους παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Μεσολόγγι: Θα τιμηθεί η μνήμη του Χαρίλαου Τρικούπη, 127 χρόνια μετά το θάνατό του