«Θερίζει» η γρίπη τα σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας

Κλειστό το δημοτικό και το νηπιαγωγείο του Μενιδίου και το Νηπιαγωγείο Παλαίρου- Αύριο κλείνει στο Αγρίνιο ο 2ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου, το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου και το 3ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης και το Νηπιαγωγείο Θυρρείου Βόνιτσας

Θερίζει» η γρίπη στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής. Στα πολλά νηπιαγωγεία τα περισσότερα νήπια απουσιάζουν λόγω γρίπης, ενώ καταγράφονται και περιπτώσεις, που σε ορισμένα δημοτικά σχολεία ο αριθμός των ασθενών μαθητών τείνει προς το ήμισυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σ» μία από τις χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι αυτή του 10ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, που τις τελευταίες ημέρες απουσιάζουν λόγω γρίπης  70 με 80 από τους 230 μαθητές. Μάλιστα από τη Διεύθυνση του σχολείου έχουν δοθεί οδηγίες προς τους γονείς να φροντίσουν, ώστε οι μαθητές να παίρνουν όλα τα προληπτικά μέτρα, που υποδεικνύει το Υπουργείο Υγείας, καθώς επίσης και να μην στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο, αν δεν έχει περάσει τουλάχιστον μια μέρα που να μην έχουν καθόλου συμπτώματα. Μάλιστα και στο 10ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου, αλλά και σε άλλα σχολεία οι διευθυντές είναι σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το δήμο Αγρινίου, προκειμένου αν συνεχιστεί η εντεινόμενη κατάσταση με τη γρίπη, να κλείσουν τα σχολεία. Μια ακόμη χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του δημοτικού σχολείου Παναιτωλίου, όπου απουσιάζουν σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από τους μισούς μαθητές. Στο Μενίδι όμως του δήμου Αμφιλοχίας ήδη χθες και προχθές με απόφαση του δημάρχου το δημοτικό και το νηπιαγωγείο παρέμεινε κλειστό, αφού περίπου το 70% των μαθητών του σχολείου απουσίαζε λόγω γρίπης και σήμερα θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση για το πότε θα λειτουργήσει ξανά το σχολείο.

Για το ζήτημα της έξαρσης της γρίπης ήδη το υπουργείο Παιδείας παρενέβη με σχετική εγκύκλιο για τις απουσίες των μαθητών.

Στην συγκεκριμένη εγκύκλιο τονίζεται ότι μπορούν να «σβήνονται» έως 5 ημέρες απουσιών λόγω ασθενείας. Συγκεκριμένα σε αυτή αναφέρεται:

  • Με απόφαση του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.
  • Η απόφαση αυτή εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και με την προσκόμιση από τους/τις ενδιαφερόμενους/ες πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη και μεθαύριο Παρασκευή είναι τα εξής:

  • 12ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
  • 6ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
  • 21ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
  • 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου
  • 2ο Νηπιαγωγείο Αγίου Κωνσταντίνου
  • 3ο Νηπιαγωγείο Νεάπολης

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Μελέτη – «εργαλείο» για την ανάπτυξη του νομού αποφάσισαν οι φορείς της Αιτωλοακαρνανίας