ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΘεοδωρίδου: Από τι εξαρτάται αν θα εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12 ετών – Τι είπε για εμβόλια Εμβόλια mix&match

Θεοδωρίδου: Από τι εξαρτάται αν θα εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12 ετών – Τι είπε για εμβόλια Εμβόλια mix&match

Θεοδωρίδου: Από τι εξαρτάται αν θα εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12 ετών – Τι είπε για εμβόλια Εμβόλια mix&match

Στο μικροσκόπιο των φαρμακευτικών εταιρειών βρίσκεται ο εμβολιασμός των παιδιών ηλικίας από 12 ετών και άνω όπως ανέφερε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας. Όπως είπε, όλες οι εταιρείες έχουν ξεκινήσει μελέτες για τον εμβολιασμό των παιδιών, καθώς προς το παρόν το εμβόλιο της Pfizer συστήνεται για χρήση από την ηλικία των 16 ετών, ενώ τα εμβόλια των άλλων εταιρειών από 18 ετών και άνω. Συμπλήρωσε δε ότι τις επόμενες ημέρες η Pfizer θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των μελετών για τον εμβολιασμό παιδιών από την ηλικία των 12 ετών.

Όπως εξήγησε η κ. Θεοδωρίδου παρόλο που ο κίνδυνος για τα παιδιά εάν νοσήσουν με κορωνοϊό είναι μικρός, ο στόχος του εμβολίου είναι διαφορετικός από αυτόν που γνωρίζουμε. «Το εμβόλιο για τα παιδιά εξετάζεται, καθώς αποτελούν το 25% του πληθυσμού και ο εμβολιασμός θα μπορούσε να περιορίσει τη διασπορά στην κοινότητα και να μην κλείσουν τα σχολεία».

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι θα πρέπει η προσέγγιση να γίνεται πολύ προσεκτικά. «Τα παιδία δεν είναι μικροί ενήλικες. Έχουν διαφορές στην ανοσιακή απάντηση και στην πιθανότητα ανεπιθύμητων παρενεργειών». Γι’ αυτό ναι μεν θα υπάρχει η δυνατότητα εμβολιασμού, αλλά θα πρέπει να γίνει με πολλή προσοχή και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι τέτοια που πρέπει να γίνει.

Ξεκαθάρισε δε ότι ο εμβολιασμός των παιδιών δε θα είναι υποχρεωτικός και συνέστησε στους γονείς να μην ανησυχούν.

Εμβόλια mix&match

Σε ό,τι αφορά στην αναθεώρηση των συστάσεων εμβολιασμού με AstraZeneca σε Βρετανία και Γερμανία, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών επισήμανε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο η ηλικία για τους εμβολιασμούς από 30 ετών μετατέθηκε στην ηλικία των 40 ετών, ενώ αντίθετα στη Γερμανία τροποποιήθηκε με σύσταση για εμβολιασμό σε όλες τις ηλικίες από 18 ετών και άνω.

skai.gr

foto skai.gr

Το τελευταίο 10ήμερο του Μαΐου ανοίγουν τα ραντεβού για 30άρηδες και 40-44 με όλα τα εμβόλια

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr