ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΘεοδωρίδου: Ο κορονοϊός μπορεί να δώσει νέες μεταλλάξεις, αλλά χρειάζεται αισιοδοξία

Θεοδωρίδου: Ο κορονοϊός μπορεί να δώσει νέες μεταλλάξεις, αλλά χρειάζεται αισιοδοξία

Θεοδωρίδου: Ο κορονοϊός μπορεί να δώσει νέες μεταλλάξεις, αλλά χρειάζεται αισιοδοξία

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, Μαρία Θεοδωρίδου, σε ερώτηση του Newsbomb.gr ανέφερε πως είναι θετικό να υπάρχει αισιοδοξία για αποδυνάμωση της πανδημίας του κορονοϊού, υπογράμμισε, όμως, πως δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

Τη στιγμή που εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας αναφέρουν ότι η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να οδηγήσει σε μια αποδυνάμωση του κορονοϊού και να αρχίσει να φαίνεται το τέλος της πανδημίας, οι επικεφαλής των Pfizer και Moderna κάνουν λόγο για την ανάγκη της τέταρτης δόσης στο σύνολο του πληθυσμού καθώς υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης νέων μεταλλάξεων.

Δυο απόψεις αντικρουόμενες που προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και για τις οποίες το Newsbomb.gr απηύθυνε σχετική ερώτηση στην πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού, κ. Μαρία Θεοδωρίδου, για το πώς είναι δυνατό να ισχύουν ταυτόχρονα.

«Η αισιοδοξία είναι καλή και πρέπει να την έχουμε, αλλά να μην μας παρασύρει. Πρέπει να μελετάμε και να ετοιμαζόμαστε για άλλες προοπτικές.

Η Όμικρον με την ταχύτητα μετάδοσης που έχει μπορεί να φέρει ανοσία σε ένα ποσοστό του πληθυσμού, αλλά όχι ικανή για τη δημιουργία της ανοσίας της αγέλης», ανέφερε η κ. Θεοδωρίδου και πρόσθεσε:

«Ένας ιός που έχει δώσει τότες παραλλαγές σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να μας δώσει και στη συνέχεια.

Επομένως οι εταιρίες που ετοιμάζουν το δικό τους εμβόλιο με μια ίσως διαφορετική σύνθεση έχουν κατά νου την πιθανότητα να υπάρξει διαφορετική εξέλιξη από αυτή της εξασθένισης του ιού στο περιβάλλον».

«Και η μια θέση, αυτή της αισιοδοξίας, χρειάζεται και η δεύτερη χρειάζεται. Είναι ένας καλός συνδυασμός.

Τα χρονοδιαγράμματα για τον εμβολιασμό, χωρίς ακριβή επιδημιολογικά δεδομένα και στοιχεία, είναι πρόωρα. Είναι ασκήσεις επί χάρτου», ανέφερε κλείνοντας.

Κορονοϊός – Θεοδωρίδου: Κίνδυνος εμφάνισης του συνδρόμου MIS-C και του διαβήτη στα παιδιά που νόσησαν

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr