ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΘεμιστοκλέους: Τρίτη δόση σε ευπαθείς με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας από Σεπτέμβριο

Θεμιστοκλέους: Τρίτη δόση σε ευπαθείς με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας από Σεπτέμβριο

Θεμιστοκλέους: Τρίτη δόση σε ευπαθείς με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας από Σεπτέμβριο

Για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και τις αναμνηστικές δόσεις, μίλησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την τρίτη δόση ο κ.Θεμιστοκλέους είπε πως «μιλάμε για αναμνηστική δόση, αυτή είναι η σωστή ορολογία. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μελετώντας, αποφάσισε τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης στους ανοσοκατασταλμένους, δηλαδή σε ευπαθείς ομάδες με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας που έχουν μειωμένη ανοσιακή απάντηση».

Όπως ανέφερε, αυτό θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές Σεπτεμβρίου και αναμένεται η απόφαση «για να επεκταθεί και στις υπόλοιπες ομάδες. Άρα μέσα στον Σεπτέμβριο μέχρι αρχές Οκτωβρίου θα έχουμε την πλήρη υλοποίηση της αναμνηστικής δόσης».

«30.000 νέα ραντεβού πρώτης δόσης μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Ερωτηθείς μάλιστα, για κάποιον που ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό του τον Φλεβάρη με Μάρτη και αν μπορεί να λάβει αναμνηστική δόση μέχρι τα τέλη του έτους, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως «το πιθανότερο είναι πως ναι».

Επιπλέον, σημείωσε πως «τις τελευταίες δύο ημέρες, 16 και 17 Αυγούστου έχουμε 30.000 νέα ραντεβού πρώτης δόσης ενώ είχαμε μια σαφέστατη κάμψη το προηγούμενο χρονικό διάστημα στο κλείσιμο των ραντεβού», τονίζοντας πως με την επιστροφή του κόσμου, κλείνονται ραντεβού γιατί «αναμέναμε μετά τον Δεκαπενταύγουστο να επανέλθουμε και το βλέπουμε ήδη».

«Βλέπουμε να υπερισχύουν οι μικρότερες ηλικίες, είναι λογικό αυτό, πάντα υπερίσχυαν αλλά βλέπουμε διαστρωμάτωση σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, κάτι που είναι θετικό», προσέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Πόσο εφικτό είναι να φτάσουμε το τείχος ανοσίας που είχε ανακοινωθεί;

Σχετικά με τον στόχο της κυβέρνησης για το τείχος ανοσίας γύρω στο 70% μέχρι τέλος καλοκαιριού, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε πως «είμαστε και κοντά και μακριά. Επιχειρησιακά μπορούμε να εμβολιάσουμε πάρα πολύ κόσμο. Άρα αυτό που μένει, είναι όλοι μας να συμβάλλουμε σε αυτό».

«Είναι αισιόδοξο να επιστρέψουμε στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα, μακάρι! Και είναι εφικτή η ανοσία μέχρι τα μέσα με τέλη Σεπτεμβρίου», τόνισε στην εκπομπή.

iefimerida.gr

Οικογενειακό δράμα στην Κατερίνη: Έπνιξε την αδελφή της με το λουρί μίας τσάντας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr