Θέματα για το Νοσοκομείο Αγρινίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

Σε αναμονή το ραντεβού Παπαναστασίου-Βορίδη Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, το βράδυ της Δευτέρας, εν μέσω εντάσεων, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξη για το Νοσοκομείο…

Σε αναμονή το ραντεβού Παπαναστασίου-Βορίδη

Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγρινίου, το βράδυ της Δευτέρας, εν μέσω εντάσεων, συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξη για το Νοσοκομείο Αγρινίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Όλοι οι ομιλητές είχαν ως κοινό παρανομαστή την αμεσότητα δράσεων που πρέπει να ληφθούν για ''δωρεάν δημόσια υγεία” καθώς και την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν καιρό τώρα το Νοσοκομείο της πόλης.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου Παναγιώτης Μπεσίνης κάνοντας έκκληση για συσπείρωση των φορέων της πόλης και ανάληψη δράσεων ώστε να δοθεί λύση στα σοβαρά προβλήματα και την επικινδυνότητα που έχει περιέλθει. “Θα πρέπει η κοινωνία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να μην μείνουμε σε διαπιστώσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά καθώς “μετά την παραίτηση του Διευθυντή της Καρδιολογικής αλλά και το κλείσιμό της αφυπνιστήκαμε”.

Από την παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ τον λόγο πήρε ο κ. Διονυσόπουλος που αναφέρθηκε στην “λιτότητα που έχει οδηγήσει το ΔΝΤ την κοινωνία με την χρηματοδότηση του, καταρρέοντας έτσι όλες τις δομές της” και στην συνέχεια διάβασε τα 10 σημεία-προτάσεις που έχουν καταθέσει οι φορείς της πόλης.

Ακολούθησε ο επικεφαλής της παράταξης ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Τίμος Παπανικολάου όπου ανέφερε το δικαίωμα για “δωρεάν δημόσια υγεία που είναι αγαθό για όλους και η υγεία όσο εμπορευματοποιείται, τόσο θα είναι ενάντια στον λαό.”

Ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, Στέλιος Μερμύγκης, αναφέρθηκε στην επικινδυνότητα που έχει έλθει το Νοσοκομείο τονίζοντας “πως το βιώνω και σαν εργαζόμενος εκεί και εύχομαι να μην χρειαστεί κανείς συμπολίτης μου να χρειαστεί να νοσηλευτεί στην ΜΕΘ γιατί με το ποσό που θα κληθεί να πληρώσει, αν μάθει τον λογαριασμό, θα παρακαλάει να μην βγει ζωντανός από εκεί.” Πρότεινε δράσεις όπως το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου και να αποτρέψει την πληρωμή του 5 ευρώ καθώς και μετακίνηση του λαού της πόλης στο Υπουργείο Υγείας. Αναφέρθηκε επίσης και στην απουσία του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου αλλά στους εκπροσώπους του Νοσοκομείου.

Παρούσες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και οι βουλευτές Ν.Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και της ΔΗΜΑΡ Νίκη Φούντα, η οποία ζήτησε να υπάρξει καταγραφή των προβλημάτων του Νοσοκομείου και να γίνει η παρουσία στο Υπουργείο “χωρίς τραμπουκισμούς και φωνές αφού η υγεία είναι ύψιστο αγαθό”. Αξίζει να αναφερθεί η αναφορά που έγινε στο πρόσωπο της κ.Φούντα από τον Στέλιο Μερμύγκη αναφορικά με τα μνημόνια που η ίδια έχει ψηφίσει μέχρι στιγμής.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου αναφέρθηκε στο μείζον πρόβλημα του νοσοκομείου τονίζοντας ότι “και πριν νοσούσε η υγεία αλλά πολύ περισσότερο τώρα με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται. Το success story είναι ανθυγιεινό.”

Από τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο κ.Αδάμης ανέφερε “την συμφωνία που πρέπει να υπάρξει για την δημόσια υγεία” και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καλαντζής τόνισε την αμεσότητα “που πρέπει να δείξει το Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συναντηθεί στο Υπουργείο Υγείας και να υποστηρίξει τις απόψεις του για το μείζον πρόβλημα του Νοσοκομείου.”

Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γκούντας ζήτησε την καταγραφή των αιτημάτων ώστε να γνωρίζει ο Δήμαρχος τι θα ζητήσει από την συνάντηση του με τον Υπουργό.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, αρχικά τόνισε το γεγονός “πως η υγεία νοσεί χρόνια” και συμφώνησε στα 10 σημεία-φορείς που θα θέσει στην συνάντηση με τον κ. Βορίδη αφού τόνισε ότι έχει συναντηθεί με τους εργαζόμενους και τους φορείς του Νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Έθεσε επίσης και το θέμα της λειτουργίας της Ψυχιατρικής Κλινικής με τον εξοπλισμό που διαθέτει το Νοσοκομείο.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν να εκδοθεί ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για να ενδυναμωθεί η παρουσία του Δημάρχου, ενόψει της συνάντησης με τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, όταν αυτή γίνει και στο οποίο ψήφισμα δεν συμμετέχουν η Λαϊκή Συσπείρωση και το Ανυπότακτο Αγρίνιο που διαφώνησαν με την απόφαση.

Άλκης Αποστολόπουλος

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας;