ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Θέλουμε όχι μόνο ψήφο αλλά και στήριξη»

«Θέλουμε όχι μόνο ψήφο αλλά και στήριξη»

Άγγελος Χάγιος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΑΝΤΑΡΣΥΑ
«Το πλεόνασμα είναι μια φούσκα – το Μνημόνιο θα παραταθεί μέχρι το 2057!»

Εκδήλωση με θέμα «Υπάρχει άλλος δρόμος χωρίς χρέος, Μνημόνια, Ευρώ & Ευρωπαϊκή Ένωση», πραγματοποίησε χθες στις 7:30 το απόγευμα η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα, με καλεσμένο τον Άγγελο Χάγιο, υποψήφιο Ευρωβουλευτή και Περιφερειακό Σύμβουλο στην Αττική. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και εκ νέου υποψήφιος, Δημήτρης Δεσύλλας, δεν κατέστη δυνατό να παραστεί στην πολιτική εκδήλωση, όπως είχε προγραμματιστεί.

Άγγελος Χάγιος, υποψήφιος Ευρωβουλευτή, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

«Σ’ αυτές τις εκλογές, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατεβαίνει για πρώτη φορά σε 12 από τις 13 Περιφέρειες και σε μεγάλους δήμους, όπως η Αθήνα, ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, με περίπου 2.200 υποψήφιους, ενώ συμμετέχει και στις Ευρωεκλογές. Πρόκειται όχι για επαγγελματίες πολιτικούς αλλά για αγωνιστές του εργατικού κινήματος, συνδικαλιστές και εκπροσώπους των αγώνων μετά τη μεταπολίτευση. Το ψηφοδέλτιο είναι αγωνιστικό και πολιτικό. Θεωρούμε ότι η ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ συνιστά την πιο ισχυρή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατά όλων των φασιστών.
Η ψήφος είναι «επένδυση» για τους αγώνες που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε την επόμενη περίοδο, αφού για πρώτη φορά σε προεκλογική περίοδο περνά μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα λιτότητας. Διότι πριν τις εκλογές, υπάρχει ο νόμος για την δημοσιονομική πειθαρχία που σημαίνει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, εποπτεία και ποινές όταν υπάρχει παράβαση αυτών των ορίων. Αυτό σημαίνει ότι πριν οι προϋπολογισμοί ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο, πρέπει να εγκριθούν από την γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ θα έχουμε εποπτεία έως το 2057. Είναι ψέμα ότι τελειώνει το Μνημόνιο και το πλεόνασμα είναι «φούσκα» αφού είναι μόνο λογιστικό από τη στιγμή που το κράτος χρωστάει παντού.
Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται το πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν αμφισβητεί αυτή την δημοσιονομική σταθερότητα και τους νόμους, η ιδέα ότι θα καταργήσει το Μνημόνιο είναι χωρίς νόημα. Μια λύση υπάρχει, να πληρωθούν οι δαπάνες για παιδεία, υγεία, συντάξεις κτλ ο κρατικός προυπολογισμός. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και γι’ αυτό ζητάμε όχι μόνο την ψήφο τους αλλά και τη στήριξή τους».

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr