ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα Νεα«Θέλουμε μια άλλη Ευρώπη»

«Θέλουμε μια άλλη Ευρώπη»

Στο Αγρίνιο ο Νίκος Μπίστης και η Έφη Χαλάτση, υποψήφιοι Ευρωβουλευτές με την «Ελιά»

Η προσπάθεια της Κεντροαριστεράς για αλλαγή πλεύσης στην οικονομία

Στο Αγρίνιο βρέθηκαν την Παρασκευή οι υποψήφιοι βουλευτές με την «Ελιά» Νίκος Μπίστης και Έφη Χαλάτση, οι οποίοι παραχώρησαν ομιλία σε ξενοδοχείο της πόλης ενώ στη συνέχεια δέχθηκαν ερωτήσεις από τους παραβρισκόμενους. Οι δύο υποψήφιοι υποστήριξαν την αναγκαιότητα του «πειράματος» της «Ελιάς» προκειμένου να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κεντροαριστερή παράταξη και τόνισαν την μεγάλη σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές «για την παράταξη και την χώρα».

Πρώτη πήρε τον λόγο η κα Χαλάτση, η οποία έκανε μια σύντομη παρουσία της πολιτικής της διαδρομής ενώ στη συνέχεια χαρακτήρισε τις επερχόμενες εκλογές ως «την κρισιμότερη από ποτέ προσπάθεια για τη χώρα και την παράταξη». Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Μπίστης, είπε ότι η μικρή συμμετοχή στην εκδήλωση αποτυπώνει το γεγονός ότι «ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει  τι τραβάει η παράταξη», ενώ είπε ότι η εποχή είναι τέτοια που δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και «χρειάζεται ενότητα και στράτευση για να αναστραφεί η κατάσταση».
Ο κ. Μπίστης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σημαντικό το διακύβευμα των ευρωεκλογών, αφού όπως είπε ένα κακό αποτέλεσμα εκεί μπορεί να ανατρέψει οποιοδήποτε θετικό αποτέλεσμα υπάρξει στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Για το λόγο αυτό «οι Ευρωεκλογές αποτελούν κρίσιμη μάχη», ενώ συμπλήρωσε ότι η χώρα οδηγήθηκε σε «εθνική τραγωδία όποτε η κεντροαριστερή παράταξη ήταν σε κρίση».
Η «ιδιομορφία» της τωρινής κυβέρνησης με τη συνύπαρξη σ’ αυτή του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία, απασχόλησε στην συνέχεια τον κ. Μπίστη, ο οποίος είπε ότι πρόκειται για κάτι επιβεβλημένο από την κρίση και την οικονομική συγκυρία. Εξέφρασε όμως την άποψη ότι εφόσον πετύχει εκλογικά η «Ελιά», θα αποδεσμευθούν δυνάμεις από τον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες θα μπορέσουν να δυναμώσουν στη συνέχεια τον χώρο της κεντροαριστεράς.
Τον λόγο πήρε εκ νέου η κα Χαλάτση, η οποία μίλησε για τις συνθήκες που οδήγησαν στο πρώτο Μνημόνιο, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και τα «Ζάπεια» του τότε αντιπολιτευόμενου Αντώνη Σαμαρά. Όπως είπε, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα ήταν υποχρέωση του ΠΑΣΟΚ «να μην αφήσει τη χώρα να πτωχεύσει». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει αλλαγή της πολιτικής στην Ευρώπη, «με ενίσχυση του προοδευτικού πόλου και την εκλογή του σοσιαλιστή Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία της Κομισιόν». Όπως είπε, η σοσιαλιστική παράταξη στην Ευρώπη έχει αρχές όπως η καταπολέμηση της ανεργίας και η υιοθέτηση ενός άλλου μοντέλου οικονομίας οδηγώντας σε μια διακυβέρνηση «που έχει ως προτεραιότητα τον άνθρωπο».

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr