ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΑν δεν θέλει κάποιος να βοηθηθεί

Αν δεν θέλει κάποιος να βοηθηθεί

Αν δεν θέλει κάποιος να βοηθηθεί

Αξίζει να επιχειρήσουμε μια «αποδελτίωση», μιαν ερμηνεία όσων είπε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στο δημοτικό συμβούλιο για το Νοσοκομείο Αγρινίου. Κατ’ αρχάς ήταν ο πρώτος που αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «δεν θέλησε», αυτό το ρήμα χρησιμοποίησε, το Νοσοκομείο να προχωρήσει η προσφορά μοριακού αναλυτή από την Περιφέρεια.

Μια πρόθεση για δωρεά που είχε εκφραστεί κατά την έναρξη της πανδημίας την περασμένη άνοιξη από τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη. Από εκεί και πέρα ο Γ. Παπαναστασίου αναφέρθηκε στις αλλεπάλληλες επαφές που είχε με τη διοίκηση του Νοσοκομείο όλο αυτό το διάστημα που εξελίσσεται η πανδημία. Και ο δήμαρχος δεν αναφέρθηκε σε κανενός είδους αίτημα από την πλευρά του Νοσοκομείου προς το Δήμο για πάσης φύσεως συνδρομής.

Εξ’ αυτού μπορούμε να είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το Νοσοκομείο Αγρινίου θεωρεί ότι δεν έχει ελλείψεις σε θέματα τουλάχιστον ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ή αναλωσίμων, γιατί όσον αφορά τη στελέχωση είναι αδύνατο οποιοσδήποτε δήμος ή Περιφέρεια να βοηθήσει.

Αυτό το συμπέρασμα ας το κρατήσουμε, ακόμη κι αν έχει κάποια επισφάλεια. Βέβαια αν το συνδυάσουμε με το γεγονός ότι, όταν οι εθελοντές βουλευτές – γιατροί παρουσιάστηκαν στα Νοσοκομεία και τους είπαν ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει το Υπουργείο το καθεστώς εθελοντισμού και να αναλάβετε μετά υπηρεσία, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι αν δεν θέλει κάποιος να βοηθηθεί, ε δεν θα βοηθηθεί.

Εφημερίδα Συνείδηση

Ταυτόχρονη αντιπαράθεση δια τηλεδιάσκεψης και δια ανακοινώσεων

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr