ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΘάνος Πλεύρης: Η Πολιτεία δίπλα στη Μυρτώ της Πάρου για τη θεραπεία στη Γερμανία

Θάνος Πλεύρης: Η Πολιτεία δίπλα στη Μυρτώ της Πάρου για τη θεραπεία στη Γερμανία

Θάνος Πλεύρης: Η Πολιτεία δίπλα στη Μυρτώ της Πάρου για τη θεραπεία στη Γερμανία

Η ελληνική Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό της Μυρτούς προκειμένου να έχει την καλύτερη θεραπεία. Αυτό δήλωσε τη Δευτέρα (27.09.2021) ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την τροποποίηση της σύμβασης με το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχος για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι έχει μιλήσει με την οικογένεια της Μυρτούς σχετικά με την νοσηλεία της σε εξειδικευμένο κέντρο της Γερμανίας και σημείωσε πως το υπουργείο Υγείας θα είναι στο πλευρό της προκειμένου να επιλυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν, όχι από ελληνικής πλευράς αλλά που προκύπτουν από γερμανικής πλευράς, ώστε «να σταθούμε δίπλα της και έχει την καλύτερη θεραπεία και να αισθανθεί πως η Πολιτεία είναι δίπλα της».

Η παρέμβαση του υπουργού Υγείας έρχεται μια μέρα αφού η μητέρα της Μυρτούς είχε αναφερθεί στη δυσκολία μετάβασης σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

«Ως υπουργός και ως άνθρωπος βρίσκομαι απόλυτα δίπλα στη Μυρτώ προκειμένου να λυθούν όλες οι διαδικασίες, που δεν αφορούν την ελληνική πλευρά, αλλά μπορεί η ελληνική πλευρά να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου (η Μυρτώ) να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Όπως πρόσθεσε, επιτέλους, το κορίτσι που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ με μία εγκληματική ενέργεια, να μπορέσει να αισθανθεί ότι η πολιτεία είναι απόλυτα δίπλα της. Τόνισε, δε, ότι «θα προσπαθήσω κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν, να λύσω τα θέματα που θα μου θέσει η οικογένεια».

Απέκλεισαν γυναίκα γιατρό γιατί είναι μητέρα;
Απαντώντας σε παρέμβαση του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, «για αποκλεισμό γυναίκας-γιατρού από θέση στο ΕΣΥ» με το σκεπτικό «ότι δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στα ιατρικά της καθήκοντα επειδή είναι μητέρα δυο παιδιών», ο Θάνος Πλεύρης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής πως έχει συνεννοηθεί με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία έχει ήδη ζητήσει τον σχετικό φάκελο ώστε να εξεταστεί εάν υπάρχει αντικειμενικό θέμα ή οποιοδήποτε άλλο θέμα, όπως ανέφερε ο κ. Ξανθός.

«Να είστε σίγουροι ότι η αναπληρώτρια θα επέμβει και θα κάνει όλες τις ενέργειες», σημείωσε ο κ. Πλεύρης και διαβεβαίωσε: «Το εξετάζουμε στον βαθμό που έχουμε αντικειμενική κρίση, ασχέτως των όσων γράφτηκαν, αλλά εάν υπάρχει υπονοούμενο άλλης φύσεως ως προς την κρίση που έχει να κάνει με τη θέση της συγκεκριμένης μητέρας και με τα παιδιά της να ξέρετε ότι θα επιληφθούμε».

Τέλος, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι η διάταξη του νομοσχεδίου για μη εκτέλεση της απέλασης παράνομων μεταναστών που θα προσέλθουν να εμβολιαστούν αφορά ακριβώς τη στιγμή του εμβολιασμού. «Δεν υπάρχει αναστολή με την έννοια της πριμοδότησης, απλώς εκείνη τη στιγμή δεν θα μπορεί να εκτελεστεί η απόφαση απέλασης», υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης.

Πηγή: newsit.gr

Ποταμός Ίναχος: Εκτεταμένες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr