ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΘάνος Πλεύρης: Δεν δόθηκε η ευκαιρία στον 49χρονο να τον δει γιατρός

Θάνος Πλεύρης: Δεν δόθηκε η ευκαιρία στον 49χρονο να τον δει γιατρός

Θάνος Πλεύρης: Δεν δόθηκε η ευκαιρία στον 49χρονο να τον δει γιατρός

Για το θάνατο του 49χρονου στην Πάτρα μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, που βρέθηκε καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Ο υπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά πως στον 49χρονο «δεν του δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να τον δει γιατρός».

Ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε για τον περιστατικό στην Πάτρα πως κανένα νοσοκομείο δεν είναι κλειστό ακόμα και αν δεν εφημερεύει και συνέχισε λέγοντας πως αν ένας άνθρωπος βρεθεί σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει η διάγνωση πρέπει να γίνει από γιατρό. «Άπαξ και ένα περιστατικό πάει σε κάποιο νοσοκομείο, είναι περιστατικό του νοσοκομείου και οφείλουν να το διαχειριστούν».

Μάλιστα, πριν από τον 49χρονο, εφαρμόστηκε σωστά το πρωτόκολλο, όταν πήγε άλλος ασθενής και η ίδια νοσηλεύτρια κάλεσε τον γιατρό για διάγνωση και τον έστειλαν στο νοσοκομείο που εφημέρευε.

Ωστόσο στην περίπτωση του 49χρονου δεν τον είδε ποτέ γιατρός και η εκτίμηση έγινε από τη νοσηλεύτρια, που σε εκείνη την περίπτωση δεν εφάρμοσε το πρωτόκολλο όπως προηγουμένως.

Σχετικά με το να τεθούν κάποιοι εργαζόμενοι σε αργία, ο κ. Πλεύρης είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει το πειθαρχικό όργανο που κάνει τον έλεγχο.

Σε ετοιμότητα το ΕΣΥ

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «το φθινόπωρο και τον χειμώνα θα έχουμε μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας» και γι’ αυτό «έχουμε έτοιμα ολόκληρα μοντέλα για το πώς θα λειτουργήσουμε» για την αντιμετώπισή της.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης από το Σεπτέμβριο θα έχουμε πολλές δομές, και ιδιωτικές, για να αντιμετωπιστεί η όποια πίεση και συμπλήρωσε πως δεν είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν πριν έναν χρόνο.

Σχετικά με τις νοσηλείες μέσα στο καλοκαίρι, είπε ότι υπάρχει μια ισορροπία σε εισιτήρια – εξιτήρια και στα κρούσματα παρατηρείται σταθεροποίηση με καθοδική τάση. Μάλιστα, το 30-35% των περιπτώσεων πάει για άλλο λόγο στο νοσοκομείο και διαγιγνώσκονται με κορονοϊό. Επομένως, δεν νοσηλεύονται λόγω κορονοϊού, αλλά λόγω άλλης πάθησης και αναγκαστικά μεταφέρονται σε κλίνες covid μετά τη διάγνωση.

Ο υπουργός τόνισε ότι η νόσηση πλέον είναι πολύ πιο ήπια και οι νοσηλείες είναι σταθερές. «Η πίεση ήταν στην Αθήνα κατά βάση», προσέθεσε και ανέφερε ότι το πρόβλημα θα είναι αν πιεστούν οι δομές στη νησιωτική χώρα. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πίεση και ο Αύγουστος προβλέπεται καλύτερος.

Τόνισε ότι υπάρχει μια μείωση 5-10% στα κρούσματα, ενώ για την εβδομαδιαία ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ είπε ότι είναι προτιμότερη καθώς η πανδημία έχει πλέον άλλα χαρακτηριστικά.

Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και HIV

Τέλος, για το νομοσχέδιο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι «δίνουμε τη δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν κρυοσυντήρηση και χωρίς ιατρικό λόγο». Επίσης, διαμορφώνεται μια μονάδα στο Αττικό Νοσοκομείο για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή ατόμων με HIV.

newsit.gr

Καιρός: Θερμή εισβολή στην Ελλάδα – Έρχεται καύσωνας διαρκείας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ