ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΘάνος Μωραΐτης στο «Δυτικά Fm 92,8»: Ο λαός θα γυρίσει την πλάτη στην αδικία, θα εμπιστευτεί το ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

Θάνος Μωραΐτης στο «Δυτικά Fm 92,8»: Ο λαός θα γυρίσει την πλάτη στην αδικία, θα εμπιστευτεί το ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

Θάνος Μωραΐτης στο «Δυτικά Fm 92,8»: Ο λαός θα γυρίσει την πλάτη στην αδικία, θα εμπιστευτεί το ΣΥΡΙΖΑ (ηχητικό)

«Έχουμε την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό για να κάνουμε πράξη ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας» είπε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο «Δυτικά Fm 92,8»

Στον απόηχο της πολιτικής κόντρας που ξέσπασε με αφορμή τα περί «κυβέρνησης ειδικού σκοπού» από τον Αλέξη Τσίπρα, με επίκεντρο τη μη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Αιτωλοακαρνανία Θάνος Μωραΐτης μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8» έσπευσε να διευκρινίσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μιλά για μια βραχύβια  κυβέρνηση, αλλά για μια κυβέρνηση μακράς πνοής.

Μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Παπαδάκη για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των εκλογών, ο Θάνος Μωραΐτης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει πάνω από όλα στη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην κάλπη. Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τη συγκρότησης μιας κυβέρνησης «τετραετίας και σταθερότητας». «Μιλάμε για μια κυβέρνηση μακράς πνοής που μέσα στους γενικούς σκοπούς θα εντάξει και τους ειδικούς, γιατί για εμάς το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι ένα έγκλημα κατά της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Μωραΐτης πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα πάρει την πρωτοβουλία να αποδοθεί Δικαιοσύνη και για τις υποκλοπές, αλλά και για το «έγκλημα των Τεμπών».

Σύμφωνα με το Θάνο Μωραΐτη, ο ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμά του έχει μια σειρά από θεσμικές αλλαγές «που είναι απαραίτητες για να προχωρήσει μπροστά η χώρα». Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε αυτές τις αλλαγές αναγκαιότητα για τη χώρα, προκειμένου να οχυρώσουν τη Δημοκρατία.

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι ο ελληνικός λαός θα γυρίσει την πλάτη στην αδικία, θα επιλέξει τη Δικαιοσύνη και εμπιστευτεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Πέρα από το σχέδιο, εκτιμώ ότι έχουμε την εμπειρία και το ανθρώπινο δυναμικό για να κάνουμε πράξη ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας» ανέφερε ο Θάνος Μωραΐτης και πρόσθεσε ότι «στις 21 Μαΐου δεν θα ψηφίσουν οι δημοσκόποι και τα παπαγαλάκια του ασφυκτικά ελεγχόμενου μιντιακού συστήματος, αλλά ο ελληνικός  λαός, οι 450.000 νέοι ψηφοφόροι και οι εκατοντάδες χιλιάδες αναποφάσιστοι».

Ο Θάνος Μωραΐτης εκτίμησε ότι η οικονομία είναι αυτή που θα καθορίσει το αποτέλεσμα των εκλογών και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμά θα απαντήσει στην τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η κοινωνία, με μέτρα όπως η προστασία της πρώτης κατοικίας με την αναστολή των πλειστηριασμών, η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα, αλλά και η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ από 1/7, η απόδοση των αναδρομικών στους συνταξιούχων και η επαναφορά της 13ης σύνταξης, την οποία ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε ότι η ΝΔ την ψήφισε, αλλά ως κυβέρνηση την κατάργησε.

Διεξοδική αναφορά έκανε ο Θάνος Μωραΐτης στο να ανακτήσει η χώρα την ικανότητά της να παράξει, συνδυάζοντας μάλιστα το παραγωγικό μοντέλο με το δημογραφικό πρόβλημα και την «ερήμωση» της υπαίθρου.

«Επί τέσσερα χρόνια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι απέναντι στις απανωτές κρίσεις ήταν μόνοι τους, αφού δεν είχαν καμία στήριξη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη» σχολίασε ο Θάνος Μωραΐτης και αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των παραγωγών όπως η χορήγηση πιστώσεων έως 25.000 ευρώ με την εγγύηση του Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η  κατάργηση του ΕΦΚ για το αγροτικό και κτηνοτροφικό πετρέλαιο, η διμερής χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ, η δημιουργία πλαισίου διαχείρισης των αγροτικών χρεών με προστασία της αγροτικής γης.

«Οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση, οι παραγωγοί βρίσκονται αντιμέτωποι με την αισχροκέρδεια,  τα πορτοκάλια και οι ελιές πωλούνται σε εξευτελιστικές τιμές ενώ στο ράφι  τα πορτοκάλια  κοστίζουν 2 ευρώ το κιλό. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό και γι΄αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρέμβει επιβάλλοντας ελέγχους στην αγορά και απέναντι στα συγκεκριμένα καρτέλ που έχουν δημιουργηθεί για να κερδοσκοπούν σε βάρος σε αγροτών» ανέφερε ακόμη ο Θάνος Μωραΐτης.

Θεσσαλονίκη: Ο Λέκτορας «κερνούσε δηλητήριο τη γυναίκα του» – Την ενοχή του για τη διπλή δολοφονία ζήτησε ο εισαγγελέας

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ