ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΘάνατος Τζωρτζίνας: Εισαγγελική έρευνα για παραβίαση δικαστικού απορρήτου

Θάνατος Τζωρτζίνας: Εισαγγελική έρευνα για παραβίαση δικαστικού απορρήτου

Θάνατος Τζωρτζίνας: Εισαγγελική έρευνα για παραβίαση δικαστικού απορρήτου

Tην παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε η διαρροή και η δημοσιοποίηση των καταθέσεων στην υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη την μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία Πρωτοδικών δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με σκοπό να εντοπιστούν τα πρόσωπα που διέρρευσαν τις καταθέσεις, πρόσωπα που τυχόν λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη τέλεση του συγκεκριμένου αδικήματος (παραβίαση δικαστικού απορρήτου) αλλά και όσοι δημοσιοποίησαν το απόρρητο υλικό, κατά παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, η εντολή για τη διενέργεια της έρευνας αφορά στη διαπίστωση της παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία και ηθικής αυτουργίας σε αυτό (στη παραβίαση δικαστικού απορρήτου) καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων εξ’ αφορμής πρόσφατων δημοσιευμάτων με τις καταθέσεις μαρτύρων στην ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση του θανάτου της ανήλικης Τζωρτζίνας.

Έτσι, στο «μικροσκόπιο» της προκαταρκτικής έρευνας, την οποία διενεργεί ο Ν. Στεφανάτος, αναμένεται να μπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσωπα που είχαν πρόσβαση στη δικογραφία όσοι μπορεί να ενήργησαν ως ηθικοί αυτουργοί στη παραβίαση του δικαστικού απορρήτου αλλά και όσοι επεξεργάστηκαν, ήτοι δημοσίευσαν τις επίμαχες καταθέσεις.

Πηγή: protothema.gr

Πάτρα: Ιερέας δεν μύρωσε γυναίκα επειδή φορούσε παντελόνι!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr