ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΘάνατος 3χρονης: Εισαγγελέας για τον ιατρικό φάκελο της Κατερίνας

Θάνατος 3χρονης: Εισαγγελέας για τον ιατρικό φάκελο της Κατερίνας

Θάνατος 3χρονης: Εισαγγελέας για τον ιατρικό φάκελο της Κατερίνας

Πολλά είναι τα ερωτήματα γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο της μικρής Κατερίνας με καταγωγή από το Ξηρόμερο, η οποία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη.

Η οικογένεια του 3χρονου κοριτσιού έχει ορίσει δικηγόρο αλλά και τεχνική σύμβουλο που μαζί θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στην υπόθεση και στα αίτια που, ενδεχομένως, οδήγησαν το παιδί στο θάνατο.

Οι απαντήσεις για τα αίτια θανάτου της μικρής Κατερίνας, σύμφωνα με την οικογένεια της, θα προκύψουν από την μελέτη του ιατρικού φακέλου 3χρονου παιδιού από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα αποτελέσματα των βιοχημικών εξετάσεων. Χρειάστηκε όμως εισαγγελική παραγγελία για την παράδοση φωτοτυπικών αντιγράφων του ιατρικού φακέλου από το Α.Τ. Τούμπας….

Όπως μεταδίδει το thesstoday.gr, παρά το γεγονός ότι η τεχνική σύμβουλος και ιατροδικαστής, Κατερίνα Αποστολίδου ενημέρωσε το Α.Τ. Τούμπας το Σάββατο αναφορικά με την παραλαβή του ιατρικού φακέλου, τελικώς ακολούθησε σύγχυση και αναίτια αναμονή για τα πιστοποιητικά που θα βοηθήσουν στην κατάληξη πορίσματος για τα αίτια θανάτου του 3χρονου κοριτσιού.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς τόνισε στο ThessToday.gr ότι η τεχνική σύμβουλος και ιατροδικαστής ζήτησε σήμερα από το Α.Τ. Τούμπας φωτοτυπίες του ιατρικού φακέλου -ο οποίος απεστάλη από την ΥΠΕ Θεσσαλονίκης- και η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, ενώ της ζήτησαν μάλιστα να μεταβεί στο τμήμα για να κρατήσει… σημειώσεις.

«Κατόπιν εντολής του διοικητή του Α.Τ. της απάντησαν ότι δεν της δίνουν φωτοαντίγραφα και ότι πρέπει να μεταβεί στο τμήμα για να κρατήσει σημειώσεις από τις 110 σελίδες του ιατρικού φακέλου. Η απάντησή της ήταν ότι θα πρέπει να μεταβεί εκεί το πρωί και να φύγει το βράδυ, ενώ τους εξήγησε ότι χρειάζεται φωτοτυπίες για να μπορέσει να μελετήσει και να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές πόρισμα για τα αίτια θανάτου του τρίχρονου κοριτσιού. Τελικά αρνήθηκαν», δήλωσε ο Νίκος Διαλυνάς.

Και 2η αρνητική απάντηση για τα αντίγραφα…

Ακολούθως ενημερώθηκε και η διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας, Λήδα Κοβάτση, η οποία με τη σειρά της έστειλε πριν μια ώρα και εκείνη αίτημα για τα φωτοαντίγραφα, όμως έλαβε εξίσου αρνητική απάντηση.

«Και στη διευθύντρια του εργαστηρίου ιατροδικαστικής και τοξικολογίας απάντησαν αρνητικά και ότι πρέπει να μεταβεί εκεί για να διαβάσει τον ιατρικό φάκελο στο τμήμα. Η απάντηση της διευθύντριας ήταν ότι παραδίδει μαθήματα και εκτός των άλλων διενεργεί νεκροψίες – νεκροτομές. Η ίδια τους είπε “μου ζητάτε να καθίσω εκεί όλη μέρα για να κρατήσω σημειώσεις; πώς εγώ θα υπολογίσω και μελετήσω τα στοιχεία, να τα συνδυάσω με τα νεκροτομικά ευρήματα και να καταλήξω σε ένα ασφαλές πόρισμα;”», πρόσθεσε ο γνωστός δικηγόρος, υπογραμμίζοντας ότι οι αστυνομικοί επέμεναν να μεταβεί στο Α.Τ. Τούμπας.

Με εισαγγελική παραγγελία στην τεχνική σύμβουλο ο φάκελος

Μετά την αναστάτωση με την παράδοση φωτοτυπικών αντιγράφων του ιατρικού φακέλου, η υπερασπιστική γραμμή της οικογένειας ζήτησε και έγινε δεκτή εισαγγελική παραγγελία, με την οποία καλεί το Α.Τ. Τούμπας να παραδώσει τις φωτοτυπίες στην τεχνική σύμβουλο.

«Θα την κοινοποιήσω και στην ιατροδικαστή απλά και μόνο προς γνώσην της και διευκόλυνσή της. Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2022», τόνισε ο κ. Διαλυνάς.

Πηγή: newsit.gr με πληροφορίες από thesstoday.gr

Που θα πραγματοποιηθούν rapid test αύριο σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr