ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτισμοςΘανάσης Κρέτσης: Προέτρεψε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν στο Αγρίνιο – Παρουσιάστηκε η “Ανάδυση”

Θανάσης Κρέτσης: Προέτρεψε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν στο Αγρίνιο – Παρουσιάστηκε η “Ανάδυση”

Θανάσης Κρέτσης: Προέτρεψε καλλιτέχνες να δημιουργήσουν στο Αγρίνιο – Παρουσιάστηκε η “Ανάδυση”

Σε μια λιτή και όμορφη εκδήλωση, παρουσία πολλών μικρών παιδιών που ασχολούνται με τα εικαστικά, που πλαισιώθηκε μουσικά από το το σύνολο “Ηχώ”, παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (26.12.22) στο Αγρίνιο η τοιχογραφία των αδερφών Κρέτση.

Το “παρών” έδωσε ο Θανάσης Κρέτσης, δικαιλογημένα το τιμώμενο πρόσωπο, που μαζί με τα αδέρφια του Μπάμπη και Δημήτρη φιλοτέχνησαν το έργο σε πολυκατοικία της οδού Καζαντζή, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου να στηρίζουν το εγχείρημά τους.

Μάλιστα στη σύντομη ομιλία του προέτρεψε κι άλλους καλλιτέχνες να μιμηθούν το παράδειγμά τους προκειμένου να δημιουργηθούν στο Αγρίνιο περισσότερα αντίστοιχα έργα.

 

Ανάμεσα στα συμβολικά δώρα που έλαβε από Περιφέρεια και Δήμο ο Αγρινιώτης καλλιτέχνης  ήταν το νέο βιβλίο του καθηγητή Κώστα Κονταξή για το Αγρίνιο («Αγρίνιο Τόποι Μνήμης») και η  αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου τον προέτρεψε να λειτουργήσει ως έμπνευση για τη δημιουργία ενός νέου έργου.

Η κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε στα μηνύματα της τοιχογραφίας που απεικονίζει τρεις κολυμβητές να βγαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας, σημειώνοντας ότι σε μια εποχή τόσο ζοφερή όσο αυτή που διανύουμε,  συμβάλει στην ψυχική ανάταση όσων την αντικρίζουν.

Στο συμβολισμό της υπέρβασης των δυσκολιών, ακόμα και αν αυτές σχετίζονται με κακοποίηση των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία, αναφέρθηκε  η Αμαλία Βούλγαρη, Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Φύλων Δυτικής Ελλάδας.

Δείτε εικόνες από την παρουσίαση:

 

 

Μουσικό ήταν το κλείσιμο της εκδήλωσης στην οποία “συναντήθηκαν” οι τέχνες, δίνοντας άλλο τόνο στο σαββατιάτικο πρωινό της πόλης.

Φωτογραφία Θ. Κρέτση από ανάρτηση του δημάρχου Αγρινίου στο Fecebook με την οποία ευχαριστεί τους καλλιτέχνες που προβάλουν με το έργο τους την πόλη

 

Ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός στον Κήπο των Ηρώων: Για πρώτη φορά στα “άγια των αγίων” της Ιεράς Πόλεως

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ